تحلیل و ارزیابی روش های متفاوت جهت پیشگیری از ابتلا به دیابت با بکارگیری تکنیک آماری TOPSIS و بررسی نقش سیستم های پشتیبان تصمیم گیری هوشمند پزشکی در تشخیص بیماری

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی مهارت های نوین در مهندسی برق، کامپیوتر و فن آوری ارتباطات
  • کد COI اختصاصی: ECTCONF02_024
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 701
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمن مثقالی

کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر- هوش مصنوعی، مرکز آموزش های الکترونیکی دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان

جواد عسگری

دکتری مهندسی برق- کنترل، هیات علمی دانشگاه صنعتی اصفهان، دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان

چکیده

دیابت، یکی از مشکلات حال حاضر جامعه می باشد که در صورت عدم کنترل مناسب بیماری، عواقب ناخوشایندی برای مبتلایان انتظار می رود . بنابراین تشخیص به موقع و پیشگیری از بروز عوارض نامطلوب بیماری نقش مهمی را در درمان آن ایفا می کند. واضح است در دیابت مواردی نظیر تشخیص و صحت حائز اهمیت می باشند چرا که این احتمال وجود دارد برخی از علائم در فرد مبتلا حاکی از سایر بیماری ها بوده یا مدت زمانی زیادی از پیدایش بیماری گذشته باشد اما فرد مبتلا متوجه مشکل به وجود آمده نباشد، بنابراین بکارگیری روشی که بتواند تشخیص صحیح داشته باشد از اهمیت زیادی برخوردار است. از سوی دیگر، مقایسه نتایج به دست آمده توسط محققین و تطبیق دادن آنها با یکدیگر می تواند یک مسئله کاربردی در انتخاب بهترین روش باشد. از آن جایی که در بسیاری از موارد، نتیجه گیری ها زمانی برای تصمیم گیرنده مطلوب می باشند که تصمیم گیری بر اساس چندین تجزیه و تحلیل انجام گرفته باشد، لذا در این مقاله روش های معروف از جمله الگوریتم k -نزدیکترین همسایگی، الگوریتم های بهینه سازی نظیر جستجوی فاخته و شبکه های عصبی مورد بررسی قرار داده شده اند تا روش مناسب از دید همزمان چند معیار مشخص گردد. همچنین می توان به نقش مثبت سیستم های پشتیبان تصمیم گیری در تشخیص زود هنگام بیماری ها نیز اشاره نمود که در این تحقیق به این موضوع پرداخته می شود.

کلیدواژه ها

؛ TOPSIS، دیابت، الگوریتم های بهینه سازی، شبکه های عصبی، تشخیص بیماری، سیستم های پشتیبان تصمیم گیری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.