نقش واسطه ای رضایت زناشویی در ارتباط استفاده آسیب زای مادران از شبکه های اجتماعی مجازی با مشکلات رفتاری کودکان

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی روان شناسی تربیتی شناختی
  • کد COI اختصاصی: CEDP04_279
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 277
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محیا یاریگرروش

دکتری روانشناسی دانشگاه الزهرا

فریده عامری

استادیار روانشناسی دانشگاه الزهرا

اعظم فرح بیجاری

استادیار روانشناسی دانشگاه الزهرا

غلامرضا دهشیری

استادیار روانشناسی دانشگاه الزهرا

چکیده

امروزه شبکه های اجتماعی مجازی تسهیلات فراوانی از جمله توسعه روابط اجتماعی را فراهم نموده اند، این شبکه ها علی رغم امکانات و مزایایی که فراهم کرده اند آسیب هایی از جمله اعتیاد به استفاده از آنها را نیز با خود به همراه داشته اند .در پژوهش حاضر به بررسی رابطه استفاده آسیب زا از این شبکه ها توسط مادران با مشکلات رفتاری فرزندانشان همراه با بررسی نقش رضایت زناشویی مادران پرداخته شد؛ جامعه آماری شامل تمامی مادران کودکان پیش دبستانی شهر تهران بود که کاربر شبکه های مجازی بودند و نمونه شامل 323 نفر از مادرانی بود که با نمونه گیری غیر احتمالی دردسترس برگزیده شدند. ابزار های پژوهش شامل پرسشنامه ی استفاده ی آسیب زا از شبکه های اجتماعی مجازی، مقیاس سنجش رابطه و پرسشنامه مشکلات و توانایی های کودکان بود. روش پژوهش نیز از نوع همبستگی و رگرسیون بود. نتایج پژوهش نشان داد که استفاده آسیب زا بر مشکلات رفتاری کودکان هم اثر مستقیم داشته و هم از طریق رضایت زناشویی به طور غیر مستقیم بر این متغیر اثرگذار است. با توجه به نتایج حاصل از این پژوهش میتوان گفت که استفاده ی آسیب زا از شبکه ها توسط مادران موجب کاهش رضایت زناشویی، مخدوش شدن رابطه آنها با همسرشان و در پی آن ایجاد فضایی همراه با تعارض و خصومت در خانواده میگردد که این مساله میتواند به بروز مشکلات رفتاری در کودکان منجر شود. استفاده از نمونه در دسترس از جمله محدودیتهای این پژوهش است همچنین پیشنهاد میشود که ارتباط رابطه مادر- کودک با مشکلات رفتاری در پژوهش های آتی نیز بررسی شود.

کلیدواژه ها

مادران، شبکه های اجتماعی، رضایت زناشویی، کودک، مشکلات رفتاری.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.