بررسی وضعیت آلاینده های هوا و ارزیابی ارتباط آن با پارامترهای هواشناسی در شهرارومیه در سال 1397

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی مهندسی محیط زیست و منابع طبیعی
  • کد COI اختصاصی: EICONF06_068
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 469
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید موسوی

معاون نظارت و پایش اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی

مهدیه سیستانی راد

کارشناس پایش اداره حفاظت محیط زیست شهرستان خوی

آزاد توحیدی

رئیس گروه تحقیقات اداره کل هواشناسی آذربایجان غربی

چکیده

امروزه آلودگی هوا از معضلات اصلی جوامع می باشد. پدیده ای که برای جامعه، محیط زیست و بهداشت عمومی تهدید محسوبمی شود. مقابله با این پدیده و کاهش اثرات آن مستلزم بررسی وضعیت آلاینده های هوا و پارامترهای دخیل در آن می باشد.در مقاله حاضر آلاینده های هوای شهر ارومیه در سال 1397 مورد بررسی قرار گرفته و به ارتباط بین آلاینده ها با پارامترهایهواشناسی که از جمله پارامترهای دخیل در آلودگی هوا می باشند، پرداخته شد. میانگین آلاینده های شاخص به صورت روزانه وماهانه محاسبه شده و میزان همبستگی آن ها با پارامترهای هواشناسی از جمله میزان دما، فشار، رطوبت نسبی و بارندگی موردبررسی قرار گرفت. تحلیل نتایج نشان می دهد که به ترتیب رطوبت نسبی و دما بیشترین ارتباط را با آلاینده های هوا دارند.با محاسبه و بررسی شاخص AQI در بازه زمانی مورد مطالعه آلاینده مسئول هوای ارومیه ذرات معلق شناخته شدند، میزان غلظتاین ذرات با سال های 1396 و 1395 نیز مورد مقایسه قرار گرفت. نتیجه بررسی ها نشان داد که میانگین سالیانه ذرات(PM(10 نسبت به سال 1395 کاهش چشم گیری داشته است، لیکن در خصوص میزان غلظت ذرات (PM(2.5 تقریبا تغییری ایجادنشده است. در سال 1397 غلظت بیشینه ذرات (PM(10 در فصل تابستان و غلظت بیشینه ذرات (PM(2.5 در فواصل ماه های آبانتا بهمن رخ داده است. در این مطالعه برای شناخت نسبی منابع تولیدکننده ذرات معلق از نسبت مابین ذرات (PM(2.5 با ذرات(PM(10 استفاده گردید. نتایج نشان داد که این نسبت در فصول پاییز و زمستان حدود 2 برابر فصول بهار و تابستان می باشد که اینامر نشانگر نقش عمده منابع احتراقی در انتشار ذرات معلق در شهر ارومیه می باشد.

کلیدواژه ها

آلاینده های هوا، پارامترهای هواشناسی، شاخص AQI ، ذرات معلق، ارومیه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.