مقایسه اشتیاق به زندگی، مهارت های ارتباطی و بهزیستی روانشناختی در زنان مبتلا به سرطان پستان با زنان غیر بیمار

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی پژوهش های نوین درحوزه علوم تربیتی و روانشناسی و مطالعات اجتماعی ایران
  • کد COI اختصاصی: ESCONF05_068
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 818
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فریده ذهبی

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد بندرگز، بندرگز،ایران

قدسیه ابراهیم پور

گروه روانشناسی،دانشگاه آزاد اسلامی، واحد بندرگز،بندرگز،ایران

سیدزین العابدین حسینی

گروه روانشناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد نکا، نکا، ایران

چکیده

مقدمه: سلول های بدن انسان مراحل پیچیده ای را برای رشد و تکثیر طی می کنند، گاهی اختلال کوچکی در رشدطبیعی باعث می شود که سلول ها بصورت غیر طبیعی و بیش از اندازه تکثیر گردند که به این رشد غیر طبیعی سرطانگفته می شود.سرطان پستان یکی از شایع ترین سرطان ها در بین زنان است.هدف پژوهش حاضر مقایسه اشتیاق بهزندگی، مهارت های ارتباطی و بهزیستی روانشناختی در زنان مبتلا به سرطان پستان با زنان غیر بیمار بود.روش کار: این پژوهش توصیفی از نوع علی- مقایسه ای بود. جامعه آماری زنان مبتلا به سرطان پستان تحت درمان درشهر گرگان وزنان غیر بیمار بود که 127 نفر بیمار و 127 نفر غیر بیمار به صورت دردسترس در این مطالعه شرکتکردند. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه های اشتیاق به زندگی سیکزنت میهالی (1991)، پرسشنامه مهارت هایارتباطی جرابک (2004) و پرسشنامه بهزیستی روان شناختی ریف (2002) استفاده شد. برای تحلیل داده ها از روشآماری تحلیل واریانس چند متغیره (مانوا) و T مستقل استفاده شد.یافته ها: نتایج نشان داد که بین اشتیاق به زندگی، بهزیستی روانشناختی و مهارتهای ارتباطی در زنان مبتلا به سرطانپستان با زنان غیر بیمار با توجه به مقادیر بدست امده در سطح (P< 0.01) تفاوت معناداری وجود دارد.نتیجه گیری: نتایچ پژوهش حاضر نشان داد که سلامت جسمی و روانی افراد به طور معناداری با اشتیاق به زندگی،بهزیستی روانشناختی و مهارتهای ارتباطی در ارتباط است.

کلیدواژه ها

اشتیاق به زندگی، بهزیستی روانشناختی، مهارت های ارتباطی، سرطان پستان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.