مدیریت سود واقعی و عملکرد مالی آتی: با توجه به نقش بیش اعتمادی مدیران

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی پژوهش در حسابداری و مدیریت
  • کد COI اختصاصی: MANAGECONF04_082
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 494
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نادر وطن پرست

کارشناس ارشد حسابداری دانشگاه تهران

حسین لطفی

دانشجوی کارشناسی ارشد حسابداری دانشگاه تهران

چکیده

دستکاری فعالیتهای واقعی منجر به اثر گذاری بر عملکرد مالی واحد تجاری میشود. انتظار بر این است که هر چه مدیران اطمینان به نفس بیشتری داشته باشند میزان دستکاری فعالیتهای واقعی نیز افزایش می یابد. هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر مدیریت سود واقعی بر عملکرد مالی آتی و همچنین تاثیر بیش اطمینانی مدیران بر رابطه بین مدیریت سود واقعی و عملکرد مالی آتی میباشد. جامعه آماری پژوهش را شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادر تهران در طی دوره 7 ساله از سال 1390 تا 1396 در نهایت نمونه 109 شرکت و در مجموع 763 سال-شرکت انتخاب شده است. نتایج حاصل از تجزیه وتحلیل رگرسیون به روش حداقل مربعات معمولی نشان از این دارد که مدیریت سود واقعی بر عملکرد مالی آتی تاثیر منفی و معناداری دارد. همچنین نتایج حاصل از آزمون فرضیه دوم نشان میدهد که بیش اطمینانی مدیران منجر به تشدید رابطه بین مدیریت سود واقعی و عملکرد مالی آتی میشود. بنابراین نتایج پژوهش نشان میدهد که هر چه میزان دستکاری فعالیتهای واقعی بیشتر باشد. به عبارتی هر چه میزان مدیریت سود واقعی بیشتر باشد، منجر به تضعیف عملکرد مالی آتی میشود. همچنین نتایج پژوهش نشان میدهد که هر چه مدیران بیش اطمینان باشند فعالیت مدیریت سود واقعی را بیشتر انجام میدهند و این عوامل منجر به تضعیف عملکرد مالی آتی میشود.

کلیدواژه ها

بیش اطمینانی مدیران، مدیریت سود واقعی، عملکرد مالی آتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.