لزوم توجه به اکوسیستم تالاب های ایران در الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: سیزدهمین کنگره ملی پیشگامان پیشرفت
  • کد COI اختصاصی: KPIP13_099
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 341
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

غلامرضا زارع

دکتری جغرافیای طبیعی از دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

همه محیط هایی که در انها زندگی جریان دارد محیط زیست نامیده می شود. اکوسیستم مجموعه ای متشکل از محیط زنده و غیر زنده که با یکدیگر در کنش و واکنش و روابط متقابل بوده و در آن چرخش مواد و انرژی جریان می یابد. این اصل بنیادی را باید در نظر داشت که تداوم حیات بر روی زمین فقط از خصوصیات اکوسیستم ها بوده نه افراد موجود زنده یا جمعیت های متعلق به گونه ای واحد و خاص در آن اکوسیستم، دو فرآیند ضروری و بنیادی در هر اکوسیستم چرخه عناصر شیمیایی و جریان انرژی است. موجودات زنده با هم و با محیط غیر زنده خود ارتباطی متقابل برقرار می سازند. این ارتباط ها برای بقای محیط زیست بسیار ضروری اند. یکی از این محیط های زنده که نقش بسیار مهمی را در تعادل کره زمین ایفا می کنند، اکوسیستم تالاب ها و مسائل مربوط به آنها است. این مکان ها ساختار و مکانیسم بسیار پیچیده داشته که شناسایی آن می تواند بر آگاهی انسان از ویژگی ها و عملکرد منحصر به فرد تالاب، بیفزایند و این شناسایی او را در تعامل منطقی با این گونه محیط ها یاری کند. می توان گفت که در سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت با توجه به اهمیت تالاب ها در زندگی ایرانیان، آوردن تدبیری مخصوص اکوسیستم تالاب ها امری ضروری است به نظر می رسد می توان گزاره زیر را به عنوان یک تدبیر درنظر گرفت: توجه ویژه به مدیریت، حفظ و ارتقای اکوسیستم تالاب به عنوان زیر ساخت اقتصادی، محیط زیستی، فرهنگی و تنوع اکولوژیکی در اقالیم مختلف کشور

کلیدواژه ها

اکوسیستم، تالاب، ایران، الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.