تبیین الزامات اجرای الگوی پایه اسلامی ایرانی پیشرفت در زمینه مدیریت وابستگی در زنجیره ارزش صنعت تجهیزات پزشکی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: سیزدهمین کنگره ملی پیشگامان پیشرفت
  • کد COI اختصاصی: KPIP13_022
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 630
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد آزادی احمدآبادی

دانشجوی کارشناسی ارشد معارف اسلامی و مدیریت بازرگانی دانشگاه امام صادق علیه السلام

محمدسعید صفاری

دانشجوی کارشناسی ارشد معارف اسلامی و مدیریت بازرگانی دانشگاه امام صادق علیه السلام

سیدعباس چایچیان

دانشجوی کارشناسی ارشد معارف اسلامی و مدیریت بازرگانی دانشگاه امام صادق علیه السلام

چکیده

در محیط رقابتی صنایع، موفقیت کسب و کارها به شدت وابسته به ظرفیت آن ها در طراحی و مدیریت زنجیره ارزش شرکتشان است . در سطح ملی نیز مدیریت زنجیره ارزش خصوصا از حیث وابستگی به سایر کشورها به یکی از چالش های اصلی برخی دولت ها تبدیل شده است. سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت دارای تدابیر و تاکیدات متعددی در زمینه مدیریت وابستگی است. اهمیت مدیریت وابستگی خصوصا در صنایع مرتبط با حوزه سلامت، به واسطه نقش حیاتی آن ها در تامین نیازهای اولیه جوامع دو چندان می شود. هدف از پژوهش حاضر، شناسایی و ارزیابی وضع موجودمدیریت وابستگی در زنجیره ارزش صنعت تجهیزات پزشکی ایران و در ادامه شناسایی الزامات و راهبردهایی برای نیل به وضع مطلوب است. داده های پژوهش از طریق مطالعات کتابخانه ای و مساحبه با تعدادی از خبرگان با روش نمونه گیری غیر تصادفی جمع آوری و با استفاده از روش تحلیل محتوای کیفی تحلیل شده است یافته های پژوهش نشان می دهد که در سال های اخیر بسیاری از سیاست های اتخاذ شده، ناکارآمد بوده و منجر به افزایش وابستگی شده است. در این راستا، حرکت به سمت فعالیت هایی با ارزش افزوده بالاتر در زنجیره ارزش مثل تحقیق و توسعه و بازاریابی محصولات، می تواند منجر به کاهش وابستگی شود. همچنین با توجه به روندهای بین المللی وداخلی حوزه سلامت، باید تولیدات از وسایل مصرفی و لوازم جراحی به تجهیزات پیشرفته تر از قبیل تجهیزات درمانی و تشخیص تغییر یابد که نیازمند مقاوم سازی تسهیلات با هدف افزایش سهم بومی سازی فناوری است. در حوزه واردات نیز باتوجه به شاخص نستب تمرکز، استراتژی تامین از چند منبع منجر به کاهش وابستگی خواهد شد.

کلیدواژه ها

مدیریت وابستگی، الزامات اجرای الگوی پیشرفت، زنجیره ارزش، صنعت تجهیزات پزشکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.