تفسیر معنایی استفاده ا زشبکه های اجتماعی مجازی دو گروه زنان مطلقه و همسردارشهر مشهد
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: دومین همایش ملی آسیب های اجتماعی
- کد COI اختصاصی: CSP02_109
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 425
نویسندگان
کارشناسی ارشدمطالعات زنان دانشگاه آزاد واحد الکترونیکی
چکیده
آینده همه کشورها به سبب نقش رسانه ها وشبکه های اجتماعی مجازی در تمامی ابعاد ، اعم از سیاسی ، فرهنگی ، اجتماعی و اقتصادی در گرو به کارگیری هوشمندانه وصحیح این شبکه هاست . فضای مجازی ، دنیایی روبه رشد و غیرقابل توقف است که به سرعت در حال رقم زدن مرحله تمدنی جدید با بیگ دیتاها و یا به عبارتی کلان داده های روبه رشد است که ارزش آنها از طلاو جواهرات و نفت و ... بیشتر است. دسترسی به اطلاعات کاربران می تواند میلیاردها دلار ارزش داشته باشد ، زیرا مدیریت افکار و ذائقه سازی را در پی دارد . امروزه ضریب نفوذ اینترنت و شبکه های اجتماعی مجازی در تمامی لایه های جامعه مشهود است و با توجه به علاقه بانوان ، که نیمی از جمعیت کشور ایران را تشکیل می دهند ، اهمیت بررسی نحوه استفاده از شبکه های اجتماعی مجازی در دوگروه زنان مطلقه و همسردار شهر مشهد، انگیزه و سبب تهیه پژوهش حاضر گردید .نقش بانوان در فرهنگ و فرهنگ سازی جامعه و تربیت نسلها امری بدیهی است . لذا در این پژوهش به نقش این شبکه ها در تخریب و یا سازندگی و آثار مثبت و منفی آن پرداخته شده است .این مطالعه با در نظرگرفتن، میزان ونوع استفاده از شبکه های اجتماعی مجازی دررابطه با زندگی خصوصی ، اجتماعی وحرفه ای زنان متاهل و مطلقه انجام شده ا ست.پژوهش ازطریق مصاحبه نیمه ساختاریافته، به روش نمونه گیری گلوله برفی هدفمند انجام وبا انواع کدگذاری های روش گراندد به تجزیه وتحلیل داده ها پرداخته شد.نتایج نشانگراین بودکه،با توجه به اینکه این شبکه ها در تمامی ابعاد زندگی خانواده ها رسوخ نموده ، نمی توان ضریب نفوذ آنرابا ایجاد محدودیت کم نمود،بلکه باید با فرهنگ سازی و تبدیل تهدیدها به فرصت هاوتولید محتوای مفید بومی سازنده، درجهت ارتقاء سطح علمی و فرهنگی و مذهبی بانوان که مربی نسل های ما هستند گام های موثری برداشت . از طرفی نکته مهم و قابل توجه اینکه نتایج نشان داد ، علیرغم دید منفی اکثر پژوهشگران نسبت به آثارشبکه های اجتماعی مجازی ، در اکثر موارد ، خانم های متاهل و مطلقه معتقدند که ابعاد مثبت و سازنده این شبکه ها برایشان ، بیش از آثار منفی آن در تمامی ابعاد خصو صی و حرفه ای و ...زندگی شان بوده ا ست و توان سته اند در این قلمرو مجازی که کاربران ایده ها و هنرها وعلوم مختلف خود را در همه زمینه ها به اشتراک می گذارد ، سطح دانش و اطلاعات خود را ارتقاء دهند . گرچه موارد منفی نیز وجود دارد اما ایده حذف یا محدود نمودن فضای مجازی به منزله پاک نمودن صورت مسئله است و نه حل آن .کلیدواژه ها
شبکه های اجتماعی، شبکه های اجتماعی مجازی، ارتباطات بین فرهنگی، زنان مطلقه، تفسیر معنایی.مقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.