بررسی ارتباط میان آنزیم های کبدی و قند خون در کارمندان اداری

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی در تربیت بدنی، علوم ورزشی و قهرمانی
  • کد COI اختصاصی: PESSO04_033
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2856
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بختیار ترتیبیان

دانشیار گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه علامه طباطبائی، تهران، ایران

بهناز آذرگون

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه علامه طباطبائی تهران ایران

محسن پروانی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه علامه طباطبائی،تهران، ایران

چکیده

پیش زمینه: شیوع و گسترش دیابت نوع دو به دلیل بی تحرکی و عادات تغذیه ای غلط در جهان به صورت مداوم در حال افزایش است. در نتیجه شناسایی و ارزیابی عوامل خطرزا برای دیابت جهت اقدامات زود هنگام و درمان به موقع، ضروری و حیاتی است. هدف: هدف از پژوهش حاضر بررسی ارتباط میان آنزیم های کبدی و قند خون در کارمندان اداری بود. روش ها: مطالعه حاضر از نوع همبستگی-مقطعی بود که شامل271 نفر ( 88 زن و 183 مرد کارمند شرکت طراحی مهندسی صنایع انرژی بودند، که به صورت تصادفی انتخاب شدند و در این طرح شرکت کردند. ابتدا اطلاعات دموگرافیک افراد جمع آوری و ثبت شد. نمونه های خونی جهت اندازه گیری میزان قند خون FBS در وضعیت 12 ساعت ناشتایی از ورید بازویی آزمودنی ها گرفته شد. جهت اندازه گیری میزان آنزیم های کبدی از قبیل ALP، ALT، AST از روش Enzymatic Methods استفاده شد. تجزیه و تحلیل آماری با استفاده از نرم افزار SPSS، ورژن 21 انجام شد. نتایج: نتایج به دست آمده نشان دهنده ارتباط مثبت و معنادار بین میزان FBS و آنزیم های ALP (p< 0.01 و (p< 0.05 ALT بود. اما ارتباط معناداری بین میزان FBS و آنزیم AST وجود نداشت. نتیجه گیری: نتایج پژوهش حاضر نشان می دهد که با کنترل قند خون از طریق ورزش و رژیم غذایی مناسب، می توان از بسیاری از بیماریهای کبدی از جمله کبد چرب جلوگیری کرد.

کلیدواژه ها

کبد، ورزش، گلوکز، دیابت، بیماریهای قلبی عروقی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.