مدیریت پروژه های بالافن (High Tech) برای توسعه سیستم های پیچیده با کمک ماتریس ساختار طراحی مرکب

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: شانزدهمین کنفرانس بین المللی مهندسی صنایع
  • کد COI اختصاصی: IIEC16_133
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1089
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد محمدپورلاریمی

دانشجوی دکتری، دانشکده مهندسی صنایع، دانشگاه علوم و فنون مازندران؛

بابک شیرازی

دانشیار دانشکده مهندسی صنایع، دانشگاه علوم وفنون مازندران؛

ایرج مهدوی

استاد دانشکده مهندسی صنایع، دانشگاه علوم وفنون مازندران؛

چکیده

با رشد روزافزون دانش و فناوری، سیستمها، محصولات پیچیده و بالافن 1روانه بازار شدهاند؛ به طوری که باید دانش و تخصصهای متنوعی را جهت طراحی و ساخت یک سیستم جدید در کنار هم قرار داد و به هم زبانی قابل تعریف میان بخشهای مختلف دست یافت. مدیریت پروژه توسعه سیستمهای پیچیده یکی از مواردی است که نیازمند مشارکت رشته های گوناگون میباشد. توسعه طراحی یک سیستم در بعد آزمایشگاهی یا به صورت نظری اولین مرحله از پروژه توسعه محصول می باشد. در پروژه ی توسعه محصول یا یک سیستم در نگاه اول کل سیستم باید به صورت صحیح و درست درک و سپس توسعه داده شود. یکی از ابزارهایی که در پروژه های طراحی توسعه سیستمهای پیچیده کاربرد دارد ماتریس ساختار طراحی است. ترسیم قابل درک وابستگی بین مولفه های یک سیستم و محصول یکی از مهمترین ویژگیهای این ماتریس است. وجود پارامترهای فراوان در طراحی توسعه یک سیستم پیچیده و بالافن برداشتهای متفاوتی از وابستگی به جای خواهد گذاشت. بنابراین در پروژه توسعه با تعریف و میزان درک متفاوت هر یک از خبرگان مواجه خواهیم بود. دراین مقاله از ماتریس ساختار طراحی مرکب برای کاهش شکاف بین طرح های مختلف طراحان و ریسک ناشی از برداشتهای مختلف مدیران که در حوزه های متفاوت، متخصص هستند استفاده میشود. در پایان، مارتیس ساختار طراحی مرکب یک ماهواره خوشه بندی شده و گروه بندی جدیدی با توجه به میزان امتیاز هر یک از مولفه ها پیشنهاد میشود.

کلیدواژه ها

مدیریت پروژه، سیستمهای بالا فن، پیچیدگی، ماتریس ساختار طراحی، ماتریس ساختار طراحی مرکب، خوشه بندی،

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.