آسیب شناسی الگوهای فرهنگی رایج در میان تماشاگران ورزش فوتبال

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین همایش ملی انجمن علمی مدیریت ورزشی ایران
  • کد COI اختصاصی: SASM03_021
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 432
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معصومه حسینی

استادیار دانشگاه پیام نور

ابولفضل فراهانی

استاد دانشگاه پیام نور

بهاره نکونام

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه پیام نور

مژگان سادات سیدموسوی کاشی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه پیام نور

چکیده

فوتبال یکی از اصلیترین فعالیتهای ورزشی، فرهنگی و اجتماعی افراد نسل جدید است. در واقع این ورزش جزء ورزشهای پر مخاطب و تاثیر گذار تمامی کشورها است. لذا پژوهش حاضر به آسیب شناسی الگوهای فرهنگی رایج در میان تماشاگران ورزش فوتبال به روش توصیفی پرداخته است. جامعه آماری پژوهش حاضر، 120 هزار نفر معادل کل ظرفیت ورزشگاه آزادی و یا تعداد افرادی که در مسابقات حساس نظیر مسابقات تیم ملی فوتبال و یا مسابقات شهرآورد می باشد، که با استفاده از معادله کوکران حجم نمونه 384 نفر تعیین شد. روش پژوهش توصیفی - تحلیلی از نوع کاربردی است. ابزار جمع آوری داده ها، پرسشنامه محقق ساخته شامل 20 سوال بود که دارای پاسخهای 5 گزینه طیف لیکرت بوده .داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزارهای اکسل،spss ، lisrel مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. جهت توصیف آماری داده ها از شاخص های مرکزی همچون میانگین و انحراف استاندارد در قالب جدول و نمودار و جهت تحلیل استنباطی داده ها از آزمونهای t تک نمونه ای و تحلیل عاملی اکتشافی در سطح معناداری 0,05 استفاده گردید. یافته های تحقیق نشان داد که اختلاف معنی داری بین میانگینهای مشاهده شده و فرضی آسیب شناسی الگوهای فرهنگی (پرخاشگری، اوباشگری، بی حرمتی، نزاع و فحاشی و خشونت) وجود دارد P< 0/01)،25/56 .(t به عبارتی وضعیت آسیب شناسی الگوهای فرهنگی در نمونه تحقیق از وضعیت فرضی، کمی بدتر است. از سوی دیگر، نتایج نشان می دهد که بین آسیب شناسی الگوهای فرهنگی براساس مدارک تحصیلی P< 0/05) و (F=2/66 و دفعات حضور در ورزشگاه P< 0/05) ،(x2=10/22 تفاوت معنی داری وجود دارد.نتایج نشان می دهد که اختلاف معناداری بین میانگین های مشاهده شده و فرضی مولفه های آسیب شناسی الگوهای فرهنگی وجود دارد. بالاترین میانگین رتبه مربوط به مولفه خشونت (3/17) و پایین ترین میانگین رتبه مربوط به مولفه پرخاشگری((2/80 می باشد. عامل خشونت به عنوان مهمترین عامل در آسیب شناسی فرهنگی- ورزشی ارزیابی شد. با توجه به نتایج بدست امده از اولویت بندی مولفه های مدل آسیب شناسی فرهنگی، لازم است تا تحقیقات و بررسی های بیشتری بر روی عامل خشونت صورت پذیرفته و این مولفه در روابط با کلیه ی مولفه های دیگر شناسایی شده بصورت مجزایی مورد مطالعه و بررسی قرار گیرد. به عبارت دیگر لازم است تا در تحقیقات مکمل دیگر به بررسی نقش خشونت در سطح آسیب های فرهنگی ایجاد شده در میان جامعه تماشاگران و حتی دیگر جوامع آماری پرداخته شود.

کلیدواژه ها

الگوهای فرهنگی، تماشاگران ورزش فوتبال، پرخاشگری، اوباشگری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.