بررسی عوامل موثر بر توسعه و گسترش خدمات الکترونیکی بلیت فروشی در صنعت ورزش

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین همایش ملی انجمن علمی مدیریت ورزشی ایران
  • کد COI اختصاصی: SASM03_018
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 483
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیلا زکی زاده

میثم رحیمی زاده

چکیده

هدف کلی: هدف از تحقیق حاضر بررسی عوامل موثر بر توسعه و گسترش خدمات الکترونیکی بلیت فروشی در صنعت ورزش کشور میباشد.روش شناسی : پژوهش حاضر توصیفی و از نوع کاربردی است. جامعه آماری پژوهش، تماشاچیان مسابقه پرسپولیس و استقلال در تاریخ 4 آبان ماه 1396 بودند که برای دیدن بازی تیم محبوبشان با استفاده از بلیت الکترونیک حضور پیدا کردند. از این جامعه بر اساس جدول مورگان نمونهای به حجم 384 نفر و به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شد. برای اولویت بندی هر یک از عوامل از آزمون فریدمن و برای تعیین و شناسایی عوامل اثرگذار بر گسترش استفاده از خدمات الکترونیک بلیت فروشی از رویکرد تحلیل عاملی اکتشافی استفاده شد.یافته ها: یافته ها نشان میدهد عوامل شناسایی شده بر گسترش استفاده از خدمات الکترونیک بلیت فروشی موثرند. با توجه به نتایج پژوهش، مدل پذیرش فناوری در مقایسه با سایر متغیرها بیشترین تاثیر را بر استفاده از خدمات الکترونیک بلیت فروشی میگذارد 91)درصد). بخش دیگر نتایج، تاثیر 75 درصدی اعتماد به باشگاه و اعتماد به فناوری بر قصد استفاده از خدمات الکترونیک بلیت فروشی است. تاثیر متغیر اعتمادسازی در پیش بینی تمایل و قصد استفاده از بلیت فروشی الکترونیک کاملا واضح است و اشاعه نوآوری در مقایسه با سایر متغیرها کمترین تاثیر را داشت(64درصد).نتیجه گیری: سرعت بسیار زیاد رشد فناوری یکی از عواملی است که باید به همراه این سرعت حرکت کرد، در غیر اینصورت حتما شکست در انتظارمان خواهد بود. روش های نوین برای ارائه خدمات الکترونیکی بلیت مانند فروش بلیت های VIP در ابتدای فصل، قرعه کشی در بین خریداران بلیت الکترونیک، خرید بلیت در کمترین زمان ممکن بر روی گوشی های هوشمند، مشاهده فضای استادیوم از صندلی مورد انتخاب و موارد بسیاری که می تواند این خدمات را به روز نگه دارد و مشتریان را در این زمینه حفظ کند.پیشنهاد: با توجه به رشد و شکوفایی شرکت های استارتاپ در ایران مسئولین ورزش می توانند با دادن فراخوان از این شرکت ها کمک بگیرد و روش های الکترونیک خود را همیشه ارتقا دهد. مطمئنا0 با توجه به این موارد ذکر شده و با برنامه ریزی مناسب در این زمینه، شاهد رشد جمعیت تماشاگران رویدادهای ورزشی در داخل کشور خواهیم بود.

کلیدواژه ها

خدمات الکترونیکی، بلیت الکترونیک، صنعت ورزش، فناوری، قصد خرید

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.