باز زنده سازی فضاهای گمشده شهری گنج های پنهان نمونه مطالعه: (پل غدیرشیراز)

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: هفتمین همایش ملی مطالعات و تحقیقات نوین در حوزه علوم جغرافیا، معماری و شهرسازی ایران
  • کد COI اختصاصی: NICONF07_062
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1309
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اردلان افلاکی

دکتراتخصصی شهرسازی، مدیر گروه شهرسازی، موسسه آموزش عالی آپادانا، شیراز، ایران.

حسین میثمی فرد

دانشجوی مهندسی شهرسازی، موسسه آموزش عالی آپادانا، شیراز، ایران.

چکیده

تا به امروز در مطالعات، تحقیقات و پروژه های شهری در ایران توجه چندانی به فضاهای گمشده نشده است، فضای زیر پل های شهری، فضاهایی تعریف نشده و فاقد مرزهای مشخص می باشند که در ایجاد یک رابطه منسجم و منطقی میان عناصر موجود نتوانند، به سبب مشکلات متعدد فرمی و عملکردی، این فضاها حکم فضاهای منفی راپیدا کرده اند که مردم جز ء در مواقع لزوم علا قه ای به حضور و گذراندن وقت در آنها ندارند. . این تحقیق با هدف فراهم سازی زمینه های موجود برای باز زنده سازی فضاهای شهری صورت گرفته است. که در آن رابطه صحیح عوامل محیطی با انسانی مورد بررسی قرار گرفته.روش توسعه ی داده ای کاربردی آن به روش کتابخانه ای و میدانی و در جهت ارتقاع بهره برداری از این فضاها می باشد، تجزیه وتحلیل داده های آن با روش SWOT انجام شده، نتایج حاصل این تحلیل نشان دهندی استراتژی های کالبدی (ضعف_ تهدید)، اجتماعی قوت_ تهدید ، زیست محیطی (ضعف فرصت) و منظر ذهنی (ضعف_ فرصت) می باشد. پل غدیر که در وضعیت موجود علیرغم فلسفه وجودی خویش،موج گسستگی ارتباط و ه پیوندی بافت دو طرف خود گردیده است، به سبب موقعیت مناسب مکانی، فرصت بسیار ارزشمندی جهت طراحی وفضاسازی محسوب می شود. در واقع فضای زیر پل در صورت تحقق راهبردهای مشخص شده می تواند به عنوان یک مفصل قوی ارتباطی میان بافت های اطراف عمل نموده و در پیوند با عملکردهای پیرامونی یک مجموعه ی منسجم و جضورپذیر را شکل دهد

کلیدواژه ها

باززنده سازی، فضاهای گمشده، فضای شهری، شهرشیراز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.