بررسی مرگ از روی ترحم در حقوق کشور های آمریکا، انگلستان و هلند

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: هفتمین همایش ملی مطالعات و تحقیقات نوین در حوزه علوم انسانی، مدیریت و کارآفرینی ایران
  • کد COI اختصاصی: EMCONF07_083
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2438
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هادی اکبری

دانشجوی کارشناسی ارشد جزا و جرم شناسی دانشگاه آزاد اسلامی تهران واحد الکترونیک

محمدعلی امام هادی

ارشد دانشیار ،تخصص پزشکی قانونی، استاد دانشگاه آزاد اسلامی تهران واحد الکترونیک

چکیده

در فرهنگ فارسی از اتانازی یا مرگ از روی ترحم سخنی به میان نیامده است ولی در فرهنگ انگلیسی به فارسی به معانی مرگآسان، مرگ یا قتل کسانی که دچار مرض سخت و لاعلاج اند برای تخفیف درد آنها بکار رفته است. در مقاله حاضر با هدفبررسی مرگ از روی ترحم در حقوق کشور های آمریکا، انگلستان و هلند سعی بر این داریم تا در نهایت به این نتیجه دستیابیم که اتانازی از منظر قانون مصوب کشورهای فوق الذکر مورد قبول واقع شده و قانونی است یا خیر؛ قابل توجه است که پساز بررسی این موضوع نتیجه ای که بدست آمد این بود که به موجب ماده 293 قانون کیفری کشور هلند، اینکه فردی به تقاضایصریح و جدی یک فرد دیگر باعث مرگ او شود، یک جرم است که با 12 سال حبس یا جریمه مجازات می شود و تنها در مواردخاص و طبق رای دادگاه و بر اساس شرایط ماده 40 قانون کشور هلند باشد اتانازی داوطلبانه مجاز می گردد. در همه ایالتهای آمریکا در مورد اتانازی حکم واحدی دارند و مطابق ماده 293 قانون جزای آمریکا اگر کسی فرد دیگری را با درخواستصریح وی بکشد محکوم به 12 سال حبس و جریمه نقدی است بجز ایالت اوروگون آمریکا رویه ای دیگر را در پیش گرفته است.در حال حاضر در انگلستان اتانازیای ارادی مطابق قوانین ممنوع است و مجازات 14 سال حبس را به دنبال دارد. مطرح شدناین موضوع طی چند دهه اخیر ناشی از پیشرفت های پزشکی و تلاش هدفمند جنبش های اجتماعی مرتبط با آن است.

کلیدواژه ها

اتانازی، مرگ از روی ترحم، اتانازی داوطلبانه، قوانین، جرم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.