ارتباط بین شرکت در فعالیت های ورزشی اوقات فراغت و کیفیت زندگی در افراد میانسال شهرستان بهارستان

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین همایش ملی انجمن علمی مدیریت ورزشی ایران
  • کد COI اختصاصی: SASM02_143
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 372
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید محمدی آرام

دانش آموخته کارشناسی ارشد دانشگاه علامه طباطبایی

احمد مفاخری

دانش آموخته کارشناسی ارشد دانشگاه علامه طباطبایی

سارا کشگر

استادیار دانشگاه علامه طباطبایی

چکیده

مقدمه: انسان موجودی چند بعدی و دارای نیازهای مختلف است. روان شناسان از جنبه های مختلف در صدد شناخت انسان برآمده اند.از بعد بررسی نیازهای انسان، موری نیاز به تفریح را یکی از نیازهای مهم انسان دانسته است (2). همچنین نظریه پردازان شخصیت بینویژگی های شخصیتی و ترجیح فعالیت های ورزشی معتقد به وجود رابطه هستند. از سوی دیگر روانشناسانی مانند آدامز در بررسینحوه گذران اوقات فراغت معتقد است بین منزلت هویتی فرد و نحوه انتخاب فعالیت های مربوط به اوقات فراغت رابطه وجود دارد (1).اینک در قرنی زندگی می کنیم که دارای اوقات فراغت بسیار هستیم، این اوقات در حقیقت یک مسئله طبیعی اجتماعی در قرن حاضراست. اوقات فراغت حق طبیعی انسان بوده و باید به عنوان احتیاج اساسی و پایه برای وی محسوب گردد. ضمنا باید به گونه ای تفهیمگردد که خود را در یک واقیعت، تحت عنوان نیاز؛ تصور کند (3).روش شناسی: این تحقیق از نوع توصیفی و همبستگی بوده که به لحاظ روش جمع آوری اطلاعات، میدانی است. جامعه آماری اینتحقیق را کلیه افراد میانسال فعال (زن و مرد) شهرستان بهارستان تشکیل دادند. نمونه آماری این تحقیق را افراد میانسال فعال با دامنهسنی 35 تا 55 سال شهرستان بهارستان با توجه به جدول مورگان 240 نفر تشکیل دادند. با توجه به منابع موجود، پرسشنامه هایفعالیت بدنی شارکلی (SHARKLY) و کیفیت زندگی (WHOQOL-BREF) مورد استفاده قرار گرفت. پایایی پرسشنامه ها به ترتیب 0/87 و 0/91 با روش آلفای کرونباخ محاسبه شده است. در این تحقیق روایی پرسشنامه توسط اساتید صاحب نظر در حیطهمدیریت مورد تایید قرار گرفت.یافته ها: بین شرکت در فعالیت های ورزشی و سلامت جسمانی در افراد میانسال فعال ارتباط معنادار وجود داشت و همچنین بینشرکت در فعالیت های ورزشی و وضعیت روانی در افراد میانسال فعال ارتباط وجودداشت. (جدول در متن مقاله اصلی). نتیجه گیری: نتایج این تحقیقات نشان داد که انجام انواع مختلف نرمش ها، علاوه بر فواید جسمانی، بر مقابله با مشکلات عصبی و روانی نیز آثار مفیدی دارد.

کلیدواژه ها

فعالیت های ورزشی، اوقات فراغت، کیفیت زندگی، افراد میان سال

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.