محور مقاله: شیمی خاک- بررسی تاثیر اسیدسولفوریک و سولفات آلومینیوم بر ویژگیهای جذب فسفر در خاک آهکی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: شانزدهمین کنگره علوم خاک ایران
  • کد COI اختصاصی: SSCI16_371
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 382
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهریار پاشاپور

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه مهندسی علوم خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه

ابراهیم سپهر

دانشیار گروه مهندسی علوم خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه

ندا مرادی

استادیار گروه علوم و مهندسی خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید چمران اهواز

چکیده

به منظور بررسی تاثیر سولفات آلومینیوم و اسیدسولفوریک بر رفتار جذبی فسفر در خاک آهکی، آزمایش انکوباسیون با سه تیمار(شاهد، اسیدسولفوریک و سولفات آلومینیوم) اجرا گردید. برای اجرای آزمایش نمونه خاک با مقدار 2 درصد اصلاح کننده ها مخلوط و در دمایثابت 1 ± 25 درجه سانتیگراد به مدت 12 روز قرار داده شدند. در پایان انکوباسیون مقادیر جذب تعیین شدند و داده های حاصل از آزمایش جذببا معادلات لانگمویر، فروندلیچ و تمکین برازش داده شدند و معادله فروتدلیچ بهتر برازش یافت. نتایج نشان داد که کاربرد اصلاح کننده هاسبب کاهش جذب فسفر گردیدند. اسیدسولفوریک و سولفات آلومینیوم حداکثر جذب تک لایه ای ((q(max) را در مقایسه با نمونه شاهد 33 و 20درصد کاهش دادند. حداکثر ظرفیت بافری (MBC) و ظرفیت بافری تعادلی (EBC) نیز بعد از افزودن اسیدسولفوریک و سولفات آلومینیوم بهترتیب 69 و 32 درصد و 85 و 37 درصد نسبت به شاهد کاهش یافت. به طورکلی نتایج این مطالعه نشان میدهد که استفاده سولفات آلومینیوممانند اسید سولفوریک سبب کاهش جذب فسفر در خاک می شود که در نتیجه می تواند موجب افزایش فراهمی فسفر برای گیاهان شود.

کلیدواژه ها

اصلاح کننده، فروتدلیچ، فسفر، همدماهای جذب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.