محور مقاله: حاصلخیزی خاک، تغذیه گیاه و کشت گلخانه ای- اثر کود اوره پوشش داده شده با مواد پلیمری در عملکرد برنج

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: شانزدهمین کنگره علوم خاک ایران
  • کد COI اختصاصی: SSCI16_092
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 581
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صابر حیدری

استادیار بخش تحقیقات خاک و آب، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی جنوب کرمان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، جیرفت،ایران

مجید نیکنژاد

کارشناس ارشد گروه تکنولوژی زراعی، مرکز ترویج و توسعه تکنولوژی هراز، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، آمل، ایران

سیدمحمد علوی سینی

استادیار بخش تحقیقات زراعی باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی جنوب کرمان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، جیرفت،ایران

چکیده

اطلاعات کافی بر روی اثر کود پلیمری بر مزارع برنج ایران وجود ندارد، بنابراین هدف از این مطالعه بررسی اثرات کود اوره پلیمری بربرنج رقم طارم هاشمی بود. این آزمایش در 4 تیمار و 4 تکرار در قالب طرح کامل تصادفی انجام شد. تیمارها شامل تیمار شاهد (T0) بدون مصرفکود اوره، تیمار T1 ، اوره معمول که به صورت سرک مصرف شد. تیمار T2 ، کود اوره پوشش پلیمری که به یکباره مصرف شد و تیمار T3 ، کود اورهپوشش پلیمری به صورت مخلوط با اوره معمول بود. نتایج نشان داد که صفات تعداد پنجه، تعداد خوشه در هر کپه، ارتفاع گیاه، تعداد دانه در هرکپه، وزن بیوماس و عملکرد دانه به طور معنیداری تحت تاثیر نوع کود اوره و روش مصرف آن قرار گرفتند. حداکثر تعداد پنجه در تیمار T3 (کوداوره با پوشش پلیمری مخلوط با اوره معمول در نسبت 70 به 30 درصد در ابتدای فصل رشد) می باشد که نسبت به تیمار T0 (بدون کود اوره)8 / 45 درصد افزایش نشان داد. عملکرد دانه در تیمار T3 به ترتیت 59 ، 5 / 11 و 8 / 11 درصد نسبت به تیمارهای T0 ، T1 (اوره معمول به صورتتقسیط در دو مرحله) و T2 (کود اوره پوشش پلیمری در ابتدای فصل رشد) بیشتر بود. همچنین استفاده از کود پلیمری بیشترین اثر را در افزایشپنجه موثر و تعداد دانه در هر کپه را داشتند. پیشنهاد می شود استفاده از اوره پوشش پلیمری مخلوط با اوره معمول در ارائه برنامه های توصیهکودی مد نظر قرار گیرند.

کلیدواژه ها

کود پوشش پلیمری، تعداد پنجه، اوره، سرک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.