استفاده از پتانسیل های بومی موجود در کشور برای تولید کودهای زیستی و آلی و تولید محصول سالم (چال شها و محدودیت ها)

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: اولین کنگره چالشهای کود در ایران
  • کد COI اختصاصی: FERTILIZER01_137
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1726
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین بشارتی

رئیس موسسه تحقیقات خاک و آب

کاظم خاوازی

عضو هیات علمی موسسه تحقیقات خاک و آب

چکیده

افزایش روزافزون قیمت کودهای شیمیایی و عوارض زیست محیطی ناشی از مصرف غیر علمی این گونه کودها، توجه همه دوستداران محیط زیست را به کودهای آلی و زیستی معطوف ساخته است. در کشاورزی ارگانیک نیز کودهای آلی و زیستی مهمترین نهادههای مجاز مورد استفاده میباشند. به علاوه مقدار زیادی از کودهای زیستی و همچنین تمامی کودهای آلی قابلیت مصرف تلفیقی با کودهای شیمیایی را نیز دارا میباشند که در این صورت علاوه بر کاهش مصرف کودهای شیمیایی و متعاقب آن کاهش معضلات زیستمحیطی، افزایش عملکرد محصولات کشاورزی را نیز به دنبال خواهد داشت. معهذا با وجود پتانسیلهای کافی به دلایل گوناگونی کشاورزی ایران از مصرف این نهادههای مهم محروم مانده است . این مقاله ضمن اشاره به بعضی از پتانسیلهای مهم موجود در ایران برای توسعه کودهای آلی و زیستی، به چالشها پیش رو و همچنین راهکارهای پیشنهادی آن اشاره مینماید

کلیدواژه ها

کودهای زیستی، کودهای آلی، محصول سالم، چالشها و راهکارها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.