نتایج مصرف کودهای بیولوژیک دراستان کرمانشاه درسال های اخیر
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: اولین کنگره چالشهای کود در ایران
- کد COI اختصاصی: FERTILIZER01_117
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 881
نویسندگان
کارشناس ارشد تغذیه گیاهی سازمان جهاد کشاورزی
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی
چکیده
مصرف بی رویه کودهای شیمیائی در سالهای اخیر باعث ک اهش کیفی ت خا ک ومحصول ، بهم زدن تعادل ط بیع ی اکوسیستم و گسترش آلودگی های زیست محیطی،هدررفت سرمایه ملی و سلامتی جامعه را نیز به دنبال داشته است ..اگرچه مصرف این نوع کودها برای رفع کامل برخی از عناصر غذائی ضرورت دارد ولی می توان جهت ک اهش مصرف کودها ی شیمیائی به عنوان مکمل از کودهای بیولوژیک استفاده و در کشت های متراکم و خاکهای فقیر از عناصر غذا ئی بر ای حفظ ارزش کیفی خاک،استفاده از این مواد ضرورتی اجتناب ناپذیر است. به دلیل کمبود شدید مواد آلی در خاکهای زراع ی استان (کمتر از 1 درصد ) و کاهش میزان و تعداد میکرو ارگانیزمها در خاکهای زراعی،اثرات مفید این میکرو ارگانیزم ها کاهش یافته وعملاٌ باعث نقصان در کمیت وکیفیت محصول تولیدی شده است.از این رو مصرف آنها و عمدتاٌ غن ی ساز ی بذور م ی تواندباعث افزایش تولید در کلیه محصولات زراعی گردد .استان کرمانشاه به عنوان یکی از استان های پیشرو در زمینه استفاده از انواع کودهای بیولوژیک از جمله ازتو باکتر، حل کننده فسفات و.. در سنوات اخیر بوده است . بطوریک ه در سال ها ی زراعی 1388 و 1389 به ترتیب 288000 و 174000 بسته کود بیولوژیک حل کننده فسفات در هکتار در محصولا تی نظی ر گندم ،ذرت دانه ای و... استفاده شده است که تداوم مصرف آن در سالهای اخیر می تواند به عنوان نشانگر تاثیر مثبت این نوع کودها تلقی گردد. نتایج بدست آمده در اثر کاربرد مواد بیولوژیک در شر ایط مختلف حا کی از رضا یت مند ی کشاورزان، کارشناسان ناظر دهستانی و افزایش تولید 5 تا 25 درصدی در مزارع تحت طرح نسبت به مزارع شاهد بوده است . بنابر این پیشنهاد می شود نسبت به اختصاص و افزایش بخشی از یارانه کودهای شیمیایی به کودهای بیولوژیک ، بودجه ای بر ای ترو یج، حمایت از تولیدکنندگان، توسعه فن آوری های جدید در ساخت کودهای بیولوژی ک و همچن ین نظارت بر کیفی ت، بررس ی تایی د محصولات و تعیین میزان اثر بخشی آنها ، تقویت مراکز تحقیقاتی و فرهنگ سازی مصرف بهینه (روش ،مقدار و زمان ) و تدو ین استاندارهای لازم اقدام شود.کلیدواژه ها
ازتوباکتر، حل کننده فسفات، کود بیولوژیک ، استان کرمانشاهمقالات مرتبط جدید
- بررسی راهبردهای ترویج انرژی های پاک در بین گلخانه داران استان البرز
- مطالعه اثر روش های مختلف خاک ورزی بر عملکرد و برخی صفات سه رقم عدس دیم
- Machine Vision Approach Coupled with a Hybrid EHD-Convective Dryer to Model Khalal Slices Drying Process with ANFIS
- انتخاب مناسب دور موتور و نوع سوخت از لحاظ ویژگیهای عملکردی موتورهای دیزلی با استفاده از روش های تصمیم سازی
- پتانسیل سنجی تولید زیستگاز از پسماندهای کشاورزی و فضولات دامی در شهرستان اهواز
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.