ساخت و بررسی کارایی کود کندرهای اوره زئولیتی در رشد ذرت
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: اولین کنگره چالشهای کود در ایران
- کد COI اختصاصی: FERTILIZER01_053
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1587
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد گروه خاکشناسی دانشگاه تربیت مدرس
استاد گروه خاکشناسی دانشگاه تربیت مدرس
عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات خاک و آب
چکیده
استفاده بهینه از کودهای نیتروژنی به منظور افزایش عملکرد، جذب نیتروژن و همچنین حفظ محیط زیست، امری اجتناب ناپذیر است. کاهش هدررفت نیتروژن با استفاده از کودهای کندرها یکی از راهکارهای مناسب برای نیل به اهداف مذکور م یباشد. به منظور مقایسه کارآیی کودهای نیتروژنی اوره با پوشش گوگردی SCU و اوره زئولیتی UZ با اوره در رشد ذرت zea mays L طرح تحقیقاتی به صورت فاکتوریل در قالب بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار اجرا شد. تیمارهای مورد بررسی شامل UZ با سه روش ساخت با حرارت، بدون حرارت و اشباع شده در نسبتهای 75:25 و 50:50 و 25:75 زئولیت به اوره و در دو اندازه 53 میکرون و 220 نانومتر ،SCU و اوره بود. تیمارهای کودی نیتروژنی مذکور به مقدار یکسان و بر اساس آزمون خاک، به دو صورت پایه و سرک در خاک مصرف گردید. در پایان دوره، ماده خشک و مقدار جذب نیتروژن در ذرت اندازه گیری شد نتایج نشان داد در حالی که میانگین عملکرد و جذب نیتروژن در تیمار اوره به ترتیب برابر 30/0 و 0/44 گرم در گلدان بوده این مقادیر برای SCU و28/63 و 0/30 و برای UZ تا حد 38/4 , 0/83 گرم در گلدان افزایش یافت که در سطح احتمال یک درصد معنی دار گردیدکلیدواژه ها
ذرت، کندرها، اوره با پوشش گوگردی، اوره زئولیتی، جذب نیتروژن، ماده خشکمقالات مرتبط جدید
- مروری بر کاربرد نانولیپوزوم ها در افزایش پایداری اکسایشی روغن های خوراکی (مطالعه موردی روغن کنجد و سویا)
- مروری بر روشهای نوین غیر حرارتی در فرآوری مواد غذایی
- تحلیل خوشه ای ارتباط هیدرولیکی چاه های مشاهداتی با تراز آب آبخوان (مطالعه موردی آبخوان کریان)
- بررسی تاثیر نانوذرات غیر آلی در بسته بندی محصولات غذایی
- استفاده از نانوپوشش ها برای افزایش عمر انبارمانی محصولات کشاورزی در صنایع غذایی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.