ارزیابی و نقد الگوی پایه اسلامی- ایرانی پیشرفت از منظر حکمرانی فضای مجازی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی مدیریت و مهندسی پیشرفت
  • کد COI اختصاصی: ICMPE02_033
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 639
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدامیررضا برقعی

دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد رشته معارف اسلامی و مدیریت دولتی دانشگاه امام صادق علیه السلام و پژوهشگر مرکز رشد دانشگاه امام صادق علیه السلام

مهرداد حیدری

دانشجوی مقطع دکتری رشته خط مشی گذاری دانشگاه تهران و پژوهشگر مرکز رشد دانشگاه امام صادق علیه السلام

حسین زیبنده

دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد رشته معارف اسلامی و مدیریت دولتی دانشگاه امام صادق علیه السلام و پژوهشگر مرکز رشد دانشگاه امام صادق علیه السلام

چکیده

طراحی چشم انداز و الگویی متناسب با ارزش های اسلامی و مقتضیات ایران جهت پیشرفت و تحقق تمدن نوین اسلامی ضرورت انکار ناپذیری ا ست که در سال های اخیر مورد توجه م سئولین نظام جمهوری ا سلامی ایران قرار گرفته ا ست. سند الگوی پایه اسلامی ایرانی پیشرفت که اولین خروجی رسمی مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت است، در واقع پاسخی کارشناسانه به این نیاز مبرم ا ست. اما متا سفانه این سند از منظر حکمرانی فضای مجازی دارای نواقص و عیوب جدی ا ست. گسترش فضای مجازی در دهه های اخیر موجب شکلگیری نظامات اجتماعی گوناگون در بستر شبکه شده است. این تعاملات متنوع زیست مجازی انسانها را در این فضا شکل داده و مسائل جدید اقتصادی، سیاسی، فرهنگی در پیش روی ایشان قرار داده است. این پژوهش که از نوع پژوهشهای کیفی و با روش تحلیل مضمون صورت گرفته است، در تلاش است تا ضمن نقد این سند از منظر حکمرانی فضای مجازی، پیشنهادهای ده گانه خود را مبتنی بر بیانات مقام معظم رهبری مدظله العالی، اسناد بالادستی، سیا ست های کلی و سایر منابع کتابخانه ای در سه عرصه سیا ست گذاری و حکمرانی، فنی و زیر ساختی و اجتماعی-فرهنگی ارائه کند. این پیشنهادهای ده گانه عبارت ا ست از : رویکرد فر صت - تهدید محور به فضای مجازی، سلطه زادیی از فضای مجازی، توجه به هویت ملی در سیا ست گذاری، حکمرانی پلتفرم ها، توجه به نظامات اجتماعی بالقوه در فضای مجازی، توافق نامه های منطقه ای و بین المللی، مقام سازی زیرساخت های شبکه ارتباطی کشور، تمرکز بر لایه خدمات و محتوا، تخاطب توامان مجازی و واقعی.

کلیدواژه ها

سند الگوی پایه اسلامی ایرانی پیشرفت، حکمرانی فضای مجازی، مقام معظم رهبری مدظله العالی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.