تاثیر روش های استخراج خیساندن و فراصوت بر محتوای ترکیبات فنلی بره موم

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: فصلنامه علمی فناوری های جدید در صنعت غذا، دوره: 6، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JIFT-6-2_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 441
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بی بی مرضیه رضوی زاده

دانشیار، گروه ایمنی و کنترل کیفیت مواد غذایی، موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، مشهد، ایران

راضیه نیازمند

دانشیار، گروه شیمی مواد غذایی، موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، مشهد، ایران

چکیده

در این پژوهش مقدار ترکیبات فنلی کل موجود در عصاره بره موم حاصل از استخراج به دو روش خیساندن و فراصوت و نیز تاثیر روش استخراج بر نوع و مقدار هر یک از ترکیبات فنلی به روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC) بررسی شده است. استخراج به روش خیساندن در نسبت های مختلف بره موم به حلال اتانل 70% (10, 30, 50 % w/v) و در مدت های مختلف (2, 8, 24 h) انجام گرفت. استخراج به کمک فراصوت نیز در مدت های صوت دهی (7, 14, 21 min) و دامنه های نوسانی (60, 80, 100 %) انجام شد. بیشترین مقدار ترکیبات فنلی در عصاره بره موم از روش خیساندن در مدت استخراج 24 h و با نسبت 10 %w/v بره موم به حلال برابر با 44.82% بدست آمد. در حالی که، با روش اعمال فراصوت به مدت 21 min و با دامنه نوسانی 80% بیشترین ترکیبات فنلی برابر با 41.19% حاصل شد. شناسایی محتوی ترکیبات فنلی عصاره ها با استفاده از کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا نشان داد که تعداد 15 ترکیب فنلی در عصاره بره موم حاصل از روش خیساندن مشخص شدند در حالی که در عصاره به دست آمده از روش فراصوت 13 ترکیب شناسایی شدند. بیشترین ترکیب بازیابی و شناسایی شده در عصاره بره موم از هر دو روش استخراج پینوسمبرین بود که مقدار آن در عصاره ها 15.1% در روش فراصوت و11.7% در روش خیساندن تعیین شد. نتایج کروماتوگرافی نشان داد که درصد هر یک از ترکیبات شناسایی شده در عصاره استخراج شده به روش فراصوت بیشتر از ترکیبات مشابه در روش خیساندن بود.

کلیدواژه ها

بره موم, ترکیبات فنلی کل, فراصوت, خیساندن, کروماتوگرافی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.