شیوه های بازیابی دلیل الکترونیکی وحفاظت از آن

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی تجارت الکترونیک
  • کد COI اختصاصی: NECC05_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1565
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محبوبه عبدالهی

کارشناس ارشد حقوق خصوصی دانشگاه تربیت مدرس

مرتضی شهبازی نیا

استادیار دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

یکی از ویژگیهای دلایل الکترونیکی قابلیت تکثیر پنهان آنهاست که این ویژگی چالشهای جدیدی را در نظام ادله اثبات دعوا به وجود اورده است دلایل الکترونیکی به صورت خودکار در اجزا مختلف حافظه رایانه و سایر ابزارهای اطلاعاتی و ارتباطی ذخیره می شوند در حالیکه غالبا کاربر از این امر اگاه نیست از طرفی این ادله تقریبا هیچگاه از بین نمی روند و پس از اینکه توسط کاربر حذف می شوند تقریبا همیشه قابل بازیابی هستند و می توان این ادله را بازیابی کرده و در دادرسی مورد استناد قرار داد. دراین مقاله با برخی از روشهای فنی موجود جهت بازیابی دلایل الکترونیکی اشنا می شویم همچنین از انجا که همواره این احتمال وجود دارد که طرف دعوا با استفاده از این روشها دلایل را بازیابی کرده و در دادرسی مورد استناد قرار دهد. با برخی از روشهای فنی موجود در جهت حفاظت از دلیل اشنا می شویم

کلیدواژه ها

دلیل الکترونیکی، تجارت الکترونیکی، قانون تجارت الکترونیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.