بررسی کیفیت میکروبی منابع آب آشامیدنی روستاهای شهرستان جهرم در سال 1396

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: کنفرانس ملی بهداشت و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: CONFHE01_042
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 372
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابوالفضل اعمی زادگان

کارشناس ارشد مهندسی عمران ،محیط زیست

مریم پرجگر

کارشناس بهداشت محیط

چکیده

زمینه و هدف : بسیاری از ارگانیسم های بیولوژیکی در آب موجودند که در ایجاد بیماریها نقش اصلی ایفا می کنند. میکروارگانیسم ها مزبور قادرند بیمارها را به انسان منتقل نمایند و یا موجب ابتلای انسان به بیماریشوند . هدف این مطالعه تعیین کیفیت میکروبی آب آشامیدنی روستاهای شهرستان جهرم در سال 1396 و مقایسه کیفیت آن با استانداردهای ملی و who می باشد. مواد و روش ها : در این مطالعه که از نوع توصیفی – مقطعی می باشد . از منابع آب اشامیدنی روستاهای تحت پوشش شهرستان جهرم در سال 1396 نمونه برداری جهت آزمایش میکروبی انجام شد. برای سنجش آلودگی میکروبی از تخمیر چند لوله ای شماره استاندارد 3759 موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران و تعداد 1673 نمونه در فصول مختلف مربوط به وضعیت میکروبی بر اساس استاندارد شماره 4208 مورد سنجش قرار گرفت. یافته ها : نتایج این تحقیق نشان داد که 10.25 درصد از روستاهای تحت پوشش آبفار و حدود 36.17 درصد از روستاهای غیر تحت پوشش آبفا آلوده به کلیفرم گرماپای هستند .به طور کلی 82/31 درصد روستاهای تحت پوشش شهرستان جهرم در سال 1396 در حد شاخص میکروبی آب آشامیدنی ایران ( 27 ) می باشد. بحث و نتیجه گیری : بر اساس رهنمود سازمان جهانی بهداشت در سال 2001 برای ارزیابی سلامت میکروبی آب ،شاخص مطلوبیت فقدان باکتری کلیفرم گرماپای در روستاهای تحت پوشش آبفا در محدوده خوب و در روستاهای غیر تحت پوشش در محدوده ضعیف می باشد . نظارت دوره ای سازمان آب و فاضلاب و وزارت بهداشت بر کیفیت منابع تامیین ذخیره و شبکه توزیع آب آشامیدنی حایز اهمیت است همچنین تحت پوشش قرار دادن روستاهای غیر تحت پوشش و ارائه خدمات توسط شرکت آبفا می تواند مفید باشد .

کلیدواژه ها

آب شرب، کیفیت میکروبی، روستا، کلیفرم گرماپای

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.