بررسی وضعیت مدیریت پسماند مراکز بهداشتی درمانی و خانه های بهداشت شهر لوداب درسال 1397

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: کنفرانس ملی بهداشت و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: CONFHE01_023
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 524
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد یوسفی نسب

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی یاسوج

سارا جمشیدی

کارشناسی ارشد مهندسی بهداشت محیط، آب و فاضلاب روستایی، استان کهگیلویه و بویراحمد

محمد یوسفی نسب

کارشناس جغرافیا، اداره آموزش و پرورش شهر لوداب

چکیده

زمینه و هدف: مدیریت پسماند مراکز بهداشتی و درمانی و خانه های بهداشت به دلیل آلودگی های زیست محیطی و توسعه و گسترش انواع بیماری های واگیر در میان بیماران و سایر افراد که ناشی ازجمع آوری ودفع غیربهداشتی بوده از اهمیت ویژه ای برخودار است این تحقیق باهدف تعیین وضعیت مدیریت پسماندهای مراکزبهداشتی و درمانی و خانه های بهداشت تابعه شهر لوداب انجام گرفت. روش کار:در این مطالعه توصیفی و مقطعی 3 مرکز بهداشتی درمانی و 20 خانه بهداشت شهر لوداب در سال 1397 مورد بررسی قرار گرفت و میزان پسماندهای تولیدی در روز، اجزای متشکله زباله ها و تعیین درصد هریک از زباله های تولیدی از طریق تفکیک و توزین زباله ها در طی دو فصل پاییز و زمستان و در هر ماه بمدت 1 روز متوالی مورد آنالیز قرار گرفت و داده ها با استفاده ار نرم افزار Spss گزارش گردید. یافته ها: میزان متوسط زباله های تولیدی در مراکز بهداشتی و درمانی 15/350 کیلوگرم در روز و خانه های بهداشت 14/186 کیلوگرم در روز بود که میزان تولیدی زباله های عادی ، عفونی، نوک تیز و برنده، دارویی بترتیب در مراکز بهداشتی درمانی 10/865، 3/724، 0/751، 0/09 و خانه های بهداشت 12/410، 1/360، 0/0415 کیلوگرم در روز بود: نتایج نشان داد که زباله های عادی بیشترین نوع زباله های تولیدی در محدوده مورد مطالعه (لوداب) را دارا بود، بین میزان زباله های عفونی و نوک تیز برنده در مراکز بهداشتی و خانه های بهداشت تفاوت معنا داری وجود داشت (p< 0.05) ولی با تغییر فصل سال این تفاوت معنا دار نبود (p> 0.05). نتیجه گیری: نتایج بدست آمده حاکی از آن است که مدیریت پسماند درمراکز بهداشتی درمانی شهر لوداب دارای مشکلاتی می باشد بنابراین نیاز به بازنگری در شیوه مدیریت پسماند ها می باشد.

کلیدواژه ها

پسماند، مراکز بهداشتی درمانی ، خانه های بهداشت، لوداب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.