بررسی ژئوشیمی و دگرسانی در کانسار طلای دره اشکی (معدن موته گلپایگان)

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی زمین شناسی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: CAGE05_201
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2247
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زینب یوسفی ناعاتی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه اصفهان

رضا شمسی پور

عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان

هاشم باقری

عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان

محمدعلی مکی زاده

عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان

چکیده

کانسارطلای دره اشکی در شمال شرق معدن موته قرار دارد. این معدن در زون دگرگونی سنندج –سیرجان ودر 55 کیلومتری گلپایگان قرار گرفته است. کانه زایی طلا در این کانسار درکمپلکس پرپرمین رخ داده[ 5 ]، .سنگ ها ی این منطقه شامل گرانیت ها که غالبا در مرکز منطقه قرار گرفته اند ، سنگ های ولکانیک دگرگون شده شامل متاریولیت، متاریوداسیت ومتا داسیت و انواع سنگ های دگرگونی مثل میکاشیست و... است. بیشترین مقدار طلا در زون های دگرسانی و همراه متاریولیت ها وشیست ها مشاهده شده است. .از انواع دگرسانی های مشاهده شده در این کانسار کائولینیتی شدن، سرسیتی شدن ،. کلریتی شدن و سیلیسی شدن را می توان نام برد مطالعات کانی شناسی و SEM نشان دهنده کانی سازی از نوع سولفیدی مثل سولفید های مس ، سرب ، روی و بیسموت ( پیریت، کالکوپیریت، گالنو بیسموتیت، گالنو اسفالریت، بیسموت و پیروتیت) در این کانسار است. کانه زایی طلا در این منطقه اکثرا همراه با رگه های کوارتزی و عموما در ارتباط با پیریت گزارش شده است. در این بررسی حداکثر مقدار طلا PPM 15 و در کنتاکت سنگ های ریولیتی با شیست ها مشاهده گردید، همچنین مطالعات SEM در مقاطع صیقلی نشان داد که پیریت در این مقطع دارای 0.278% طلا است.

کلیدواژه ها

دره اشکی، دگرسانی، ژئوشیمی، absorption Atomic ، Fire Assay، SEM

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.