تحلیل جامعه شناختی تاثیر رسانه های نوین در تغییر سبک زندگی ا تاکید بر تغییرنگرش در حفظ حجاب و عفاف

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: سومین همایش ملی روانشناسی، تعلیم و تربیت و سبک زندگی
  • کد COI اختصاصی: CPEL03_077
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 335
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهرام هاشم نیا

استادیار گروه علوم تربیتی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

مهدی مختارپور

دکتری جامعه شناسی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

نریمان اکبری

دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه مدیریت بازرگانی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

چکیده

در آغازین سالهای قرن بیست و یکم شاهد تاثیرپذیری روز افزون رسانه های نوین بعنوان یکی از بزرگترین تحولات تکنولوژیکی می باشیم و استفاده از رسانه های نوین ارتباطی در اکثر حوزه های مختلف نفوذ و گسترش یافته است و بعنوان ابزاری اجتناب ناپذیر در انجام هر گونه فعالیتی خودنمائی می کند. تصویری که از طریق تعامل با تصاویر رسانه ای نوین دریافت می کنیم و در ذهن خود می سازیم نمادی از ادراک و برداشت ما از واقعیت محسوس و ملموس زندگی است. هدف کلی در این پژوهش ارائه تحلیلی جامعه شناختی از تاثیر رسانه های نوین در تغییر سبک زندگی با تاکید بر تغییر نگرش در حفظ حجاب و عفاف می باشد که با استفاده از چهارچوب نظری حاکم در نگاه های ادیان ابراهیمی و خصوصا اسلامی و همچنین آراء اندیشمندانی نظیر تافلر، بوردیو، گیدنز، زیمل و اینگلهارت گسترش یافته طراحی و اجرا گردیده است. روش تحقیق مورد استفاده در این پژوهش از لحاظ زمانی به صورت مقطعی، از لحاظ میزان ژرفایی، پهنا نگر، از بعد کارکردی پژوهش کاربردی و از بعد زمینه و قلمرو اجرا و نحوه جمع آوری داده ها کتابخانه ای و از طریق مطالعه اسنادی در نظر گرفته شده است. یافته های تحقیق نشان می دهد که تعامل با رسانه های نوین تصویری به شکل گیری سبک زندگی ویژهای می انجامد و در هر یک از جنبه های مختلف سبک زندگی، نظام ارزشی و جهانبینی متفاوتی را ایجاد میکند که منجر به کنشهای گوناگونی از جانب افراد میشود و باعث میشود تا افراد در حوزه های مختلف زندگی خود از جمله نگرش به ازدواج یا شیوه همسر گزینی، رفتارهای دینی، مدیریت بدن، مد گرایی و به طور اخص پوشش و حجاب از الگوهای متفاوتی پیروی کنند.

کلیدواژه ها

سبک زندگی، پوشش و عفاف، حجاب، شیوه همسر گزینی، مد گرایی، رفتارهای دینی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.