چگونه فرهنگ مطالعه صحیح و موثر را چگونه در دانش آموزانم نهادینه ساختم

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: کنفرانس ملی پژوهش های حرفه ای در روانشناسی و مشاوره با رویکرد دستاورهای نوین در علوم تربیتی و رفتاری «از نگاه معلم»
  • کد COI اختصاصی: CFTP06_377
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1128
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آزیتا نعمانی

سرگروه آموزشی، آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس، آموزگار ششم دبستان فجر

چکیده

اینجانب آزیتا نعمانی در این تحقیق تلاش کرده ام تا با بررسی علل و عوامل ضعف دانش آموزان کلاسم در زمینه مطالعه موثر و مفید پرداخته و به بهود آن بپردازم. با شروع سال تحصیلی و گذشت چند هفته، متوجه شدم که دانش آموزان کلاس، انگیزه و مهارت کافی در زمینه انجام مطالعه و کتابخاوانی را ندارند. به همین سبب در پی کشف دلایل آن برآمدم و با مطالعه و تحقیق توانستم به برخی عوامل و دلایل دست یابم. به نظر می رسید که مهمترین عوامل این مسئله، فرهنگ حاکم بر خانواده ها و شیوه و روش های تدریس معلمان و به عبارتی بهتر، نگاه معلمان و اولیا به مطالعه و کتابخوانی دانش آموزان بود. ضعف دانش آموزان در زمینه پژوهش و مطالعه و مهارت های آن مربوط به یک یا چند دانش آموز نمی شد و محدود و جزئی نیز نبود؛ به همین سبب دقت و مطالعه بیشتری را طلب می کرد. برای اینکه به نتیجه قابل قبولی دست یابم علاوه بر کتاب هایی در زمینه پژوهش و مطالعه و ... نیازمند مطالعه کتب درسی و اشراف کامل به اهداف و روش های تدریس ان داشتم. علاوه بر آن، همکاری اولیای دانش آموزان در رسیدن به اهداف، بسیار موثر و مهم بود. همچنین باید علاوه بر آموزش روش های تحقیق و مطالعه، تلاش می کردم تا با ابعاد تمرکز و انگیزه در دانش آموزان، درونا و قلبا آنها را به سمت و سویی که درنظر داشتم سوق می دهم. برای این کار به یک برنامه ریزی دقیق و به قولی جامع ومانع نیاز داشتم. در برنامه هایی که تدوین کردم از زنگ های دروسی مانند انشاء هنر، علوم تجربی، هدیه های آسمان و ... استفاده کردم و به گونه ای برنامه ریزی کردم که فعالیت های تدوین شده در راستا و مکمل دروس دیگر باشد. با انجام این فعالیت ها و پس از چند ماه، بیشتر دانش آموزان به اهدافی که از پیش تعیین شده بودند رسیدند و با انگیزه و رعایت اصول و قواعد به تحقیق، مطالعه و ... می پرداختند. علاقه به خرید کتاب و کتابخوانی روبه فزونی نهاد. در بحث و نقد گروهی، استدلال و منطق را در حد خود رعایت می کردند.

کلیدواژه ها

مطالعه، صحیح خوانی، فرهنگ، کتابخوانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.