میکرواستخراج PAHs از هوا با روش نیدل ترپ پر شده با Zn-MOF
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: یازدهمین همایش سراسری بهداشت و ایمنی کار
- کد COI اختصاصی: NCOHS11_043
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 869
نویسندگان
استاد دانشگاه علوم پزشکی همدان
استاد دانشگاه علوم پزشکی همدان
استاد دانشگاه علوم پزشکی همدان
استاد دانشگاه علوم پزشکی همدان
استاد دانشگاه علوم پزشکی همدان
چکیده
زمینه و هدف: پلی هیدروکربن های آروماتیک (PAHs) گروه بزرگی از ترکیبات آلی چند حلقه ای آروماتیک می باشند.روش های متعددی برای نمونه برداری و تعیین مقدار آنها در هوا معرفی شده است که برای استخراج آنالیت ها نیازمند حلالهای خطرناک و فرایندهای آماده سازی چند مرحله ای هستند. هدف از این مطالعه تدوین روشی نوین مبتنی بر نمونه برداریتله سوزنی پر شده با جاذب چارچوب فلزی- آلی، جهت تعیین مقدار نفتالین، فنانترن، آنتراسن، پایرن و بنزوآپایرن در نمونه های هوا می باشد.مواد و روش ها: جاذب مورد مطالعه از گروه چارچوب های فلزی آلی با کلاستر فلز روی (Zn-MOFs) نانومتخلخل انتخابشد که به روش الکتروشیمیایی سنتز گردید و داخل نیدل پک شد (NTD: Zn-MOF). همچنین برای ساخت غلظت هایمختلف، از یک محفظه ی شیشه ای با سه خروجی که بر روی هیتر با دمای 120 درجه سانتیگراد قرار گرفته بود استفاده شد.و برای بهینه سازی دما و زمان واجذب و حجم گذر شکست از تجزیه واریانس (ANOVA) و روش سطح پاسخ و نرم افزارDesign expert 7 استفاده کردیم. زمان نگهداشت نمونه به روش Mann-Whitney U-test ، قابلیت تکرارپذیری و بازتولید بهروش درصد انحراف معیار استاندارد (RSD %) تعیین شد. جهت بررسی اعتبار روش، پارامترهای عملکرد تحلیلی مانند حدتشخیص (LOD) و حد اندازه گیری (LOQ) و محدوده دینامیکی خطی (LDR) بررسی گردید. بعد از تعیین پارامترهای موثربر کارایی روش، NTD: Zn-MOF در محیط واقعی بکار گرفته شد و با روش استاندارد NIOSH 5515 مقایسه گردید.یافته ها: بهترین دمای واجذب 379 درجه سانتیگراد در 9 دقیقه به دست آمد. حجم گذر شکست برای نفتالین، فنانترن، آنتراسن، پایرن و بنزوآپایرن در غلظت های 262، 1، 0/97، 0/81 و 0/5 میلی گرم بر متر مکعب به ترتیب 848، 1228،1780، 1576 و 2500 میلی لیتر بدست آمد. با نگهداری نیدل ها در دمای 4 درجه سانتیگراد به مدت 60 روز کاهش معنیداری در مقادیر آنالیت ها مشاهده نشد (0/05< P). حدود تشخیص (LODs) و اندازه گیری (LOQs) برای آنالیت های موردمطالعه به ترتیب در محدوده های 0.011-0.021 mg/m3 و 0.03-0.07 mg/m3 بدست آمد. تکرارپذیری و بازتولید روشپیشنهادی در محدوده 3.6-9.9 و 5.3-24.1 است. نتیجه گیری: در این مطالعه جاذب Zn-MOF برای اولین بار برای نمونه برداری از PAHs معرفی گردید. و برای سنتز آن بهروش الکتروشیمیایی، لیگاند و کاتیون داخل آب (به عنوان یک حلال سبز) واکنش داده و همزمان فرایند سنتز و رسوبجاذب بر روی الکترود انجام شد. از مزایای این روش سنتز می توان به زمان کوتاه سنتز (300 ثانیه) در مقایسه با سایر روشهای سنتز (چند روز) اشاره کرد. بر اساس نتایج به دست آمده، NTD پر شده با Zn-MOF از تکرارپذیری و بازتولید قابلقبولی برخوردار بوده است و به عنوان یک روش با عملکرد بالا برای نمونه برداری از PAHs در غلظت کم قابل استفاده است. ازآنجا که به دلیل ایجاد افت فشار، در مقدار جاذب پک شده داخل نیدل، محدودیت وجود دارد لذا پیشنهاد می شود ازجاذبهایی با انتخاب پذیری و مساحت سطح بالا در NTD استفاده شود.کلیدواژه ها
هوا، الکتروشیمیایی، نیدل ترپ، پلی هیدروکربن های آروماتیک، چارچوب فلزی آلیمقالات مرتبط جدید
- چالش های برخی گیاهان دارویی استان کهگیلویه و بویراحمد
- Evaluation of Candida auris Colonization using Clinical Skin Swabs: A Single-Center Study in Isfahan, Iran
- Support and Practice of Smoke-Free Eating Places in Sarawak, Malaysia: A Structural Path Analysis
- Rate and Causes of Claim Denials in Iranian Hospitals: A Systematic Review and Meta-analysis
- The Effect of Impulsivity on Addition and Addictive Tendencies: A Meta-analysis
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.