شناسایی و استخراج عوامل کلیدی موفقیت اجتماعات کاری در سازمان های فناوری محور ایران با استفاده از روش دلفی فازی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه آموزش علوم دریایی، دوره: 6، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_MST-6-1_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 613
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرامرز نصری

استادیار مدیریت، گروه مدیریت، دانشکده مدیریت، دانشگاه علوم دریایی امام خمینی(ره)، نوشهر

مرتضی پیری

دانشجوی دکترای صنایع،گروه صنایع، دانشکده مهندسی صنایع، دانشگاه علم و صنعت

پیمان اخوان

دانشیار گروه صنایع، دانشکده مدیریت و فناوری های نرم، دانشگاه صنعتی مالک اشتر

چکیده

در دو دهه ی اخیر اجتماعات کاری به طور فزاینده ای مورد توجه محققین و فعالان مدیریت دانش واقع شده است. گواه این مسئله تعداد بالای چاپ مقالات علمی پژوهشی در سطح بین الملل در این زمینه و پیاده سازی آن در سازمان ها و شرکت های متعدد است که نشان دهنده ی کاربردی بودن این موضوع می باشد. اجتماعات کاری، گروهی از اعضای سازمان هستند که مسائل، علایق و دانش عمیق خود را به وسیله ی تعامل پیرامون یک موضوع با یکدیگر به اشتراک می گذارند. مفهوم اجتماعات کاری به این دلیل توسعه داده شده است که نشان دهد یادگیری یک تجربه اجتماعی است. بر این اساس اعضای سازمان زمانی یک تجربه را به بهترین شکل یاد می گیرند که با افرادی که در آن زمینه دارای مهارت و دانش هستند در تماس باشند. شناخت عوامل موفقیت اجتماعات کاری، می تواند تاثیر مهمی در بهبود فرایند اشتراک و یادگیری سازمانی داشته باشد. این پژوهش با هدف بررسی و شناسایی عوامل موفقیت اجتماعات کاری در سازمان های فناوری محور ایران، سعی در توسعه ی ادبیات مدیریت دانش و بومی سازی آن در این حوزه داشته است. به منظور بررسی این عوامل از گروهی 13 نفره از خبرگان و از روش دلفی فازی استفاده شده است. نتایج حاصل از این پژوهش نشان می دهد که عوامل موفقیت اجتماعات کاری در سازمان های فناوری محور در ایران در دو بخش عوامل موفقیت درونی شامل ده عامل و عوامل موفقیت بیرونی، شامل یازده عامل است.

کلیدواژه ها

اشتراک دانش, اجتماعات کاری, عوامل کلیدی موفقیت, دلفی فازی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.