کاربرد نرم افزار SedInConnect در ارزیابی اتصال ساختاری رسوب (مطالعه موردی: حوزه آبخیز معرف خامسان)

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: چهاردهمین همایش ملی علوم و مهندسی آبخیزداری ایران
  • کد COI اختصاصی: WATERSHED14_152
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 601
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بیتا محمودی

دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد، علوم و مهندسی آبخیزداری، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تربیت مدرس

عبدالواحد خالدی درویشان

استادیار، گروه مهندسی آبخیزداری، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تربیت مدرس

سید حمیدرضا صادقی

استاد، گروه مهندسی آبخیزداری، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تربیت مدرس،

چکیده

اتصا هیدرولوژیکی مفهومی نوظهور و مفید برای درک تغییرات مکانی رواناب و جریان ورودی است اتصا ساختاری رسوب مفهومی مشتق شده از اتصال است که از طریق بررسی آناتومی سامانه تحت بررسی، پتانسیل جابه جایی ذرات رسوب در سراسر سامانه آبخیز را ارائه می دهد. شاخص اتصال امکان کشی کردن مفهوم اتصال ، ارزیابی قابلیت اتصال، شناسایی منابع رسوب مرتبط و مخازن اولیه و موقت انباشت رسوب و همچنین امکان ارزیابی اثر اقدامات حفاظت خاک و آب در کاهش پتانسیل انتقال رسوب را فراهم می کند در این پژوهش با استفاده از نرم افزار SedInConnect به ارزیابی شاخص اتصال ساختاری رسوب در حوزه آبخیز معرف خامسان واقع در استان کردستان پرداخته شد. نتایج نشان داد در بخش هایی از ناحیه داخلی که میزان شیب به مراتع کمتر از بخش های دیگر حوضه می باسد، اتصال ساختاری رسوب کم تر است. همچنین داخل و حاشیه آبراهه ها به ویژه جایی که پیش بینی می شود حجم رواناب برای انتقال رسوب کافی باشد، اتصال ساختاری رسوب نسبت به سایر مناطق بیشتر است با توجه به محاسبه سریع و رایگان و منبع باز بودن این نرم افزار، پیشنهاد می شود که از آن برای ارزیابی اتصال رسوبی در بخش های مختلف حوزه آبخیز استفاده شود.

کلیدواژه ها

اتصا هیدرولوژیکی، رسوبدهی، فرسایش خاک، شاخص اتصال، نسبت تحویل رسوب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.