مقایسه فرسایش بادی عرصه های گسترش سیلاب و شاهد با استفاده از روش I.R.I.F.R در مناطق بیابانی

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: اولین همایش ملی فرسایش بادی
  • کد COI اختصاصی: ISADMC01_071
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1160
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید حمید رضا مصباح

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی فارس شیراز

محمد رحیم فروزه

دانشجوی کارشناسی ارشد مرتع داری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گر

معصومه غریب

کارشناس اداره کل منابع طبیعی استان سمنان و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد

چکیده

مدیریت اراضی به منظور کاهش فرسایش باید درمناطق خشک و نیمه خشک ضرورتی اجتناب ناپذیر است بدیهی است که استفاده از شرایط طبیعی حاکم بر این نواحی بهمنظور حل بحران منطقی ترین راهکار می باشد بهره برداری از سیلاب یکی از این راهکارهاست به منظور بررسی اثر گسترش سیلاب بر فرسایش بادی با استفاده از روش I.R.I..F.R در 2 تیمار شاهد و پخش سیلاب و با 3 تکرار بخشی از دشت گربایگاه فسا واقع در 180 کیلومتری جنوب شرقی شیراز ارزیابی گردید. نتایج بیانگر رسوبدهی 2 تا 3 برابری اراضی شاهد نسبت به عرصه پخش سیلاب می باشد بنابراین چنانچه برای گزینش مکان اجرا معیارهای لازم در نظر گرفته شود پس از ارزیابی های منطقه ای از این شیوه می توان باری مهار فرسایش بادی در ناحیه برداشت استفاده کرد.

کلیدواژه ها

فرسایش بادی، گسترش سیلاب، بیابان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.