شناسایی ات اکولوژی قیچ به عنوان گونه موثر در کنترل فرسایش بادی

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: دومین همایش ملی فرسایش بادی و طوفانهای گرد و غبار
  • کد COI اختصاصی: ISADMC02_163
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1950
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اعظم محمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد مرتعداری

سیدحمید متین خواه

استادیار جنگلداری

سیدجمال الدین خواجه الدین

دانشیار گروه مرتع و آبخیزداری

چکیده

مناطق خشک و نیمه خشک جهان با ویژگیهایی نظیر لخت بودن سطح خاک مقدار کم بارندگی سالیانه ولی با شدت زیاد و قطراتی با انرژی بالا و همچنین فعالیت شدید گسترده و دائمی باد مستعد فرایند بیابان زایی بوده و از سویی دیگر چرا ی مفرط استفاده های غیراصولی و بی رویه از منابع طبیعی و فعالیتهای مخرب بشری زمینه را برای تخریب اراضی توسط فرایند فرسایش بادی فراهم ساخته است گردوغبار ناشی از فرسایش بادی نیز سلامتی انسان ها و حیوانات را به مخاطره انداخته و باعث کاهش در کیفیت هوا می شود بهترین و موثرترین روش کنترل فرسایش بادی پوشاندن سطح زمین توسط پوشش گیاهی طبیعی است وجود پوشش گیاهی باعث کاهش سرعت و نیروی فرسایندگی باد می شود دراین تحقیق تعیین خصوصیات خاکشناسی و فیزیوگرافی گیاه قیچ در منطقه رامشه استا ن اصفهان انجام شده است به این منظور تعداد 60 پلات در مناطق دارای پوشش مناسب پوشش متوسط و فاقد پوشش قیچ مستقر شد.

کلیدواژه ها

ات اکولوژی، پوشش گیاهی، گیاه قیچ، فرسایش بادی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.