نقد و بررسی فصل آمار (شاخص های آماری) کتاب ریاضی و آماریازدهم علوم انسانی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: سومین کنفرانس آموزش و کاربرد ریاضیات
  • کد COI اختصاصی: MATH03_109
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3752
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم عبدالهیان

کارشناسی ارشد مهندسی صنایع، دبیر ریاضی شهرستان نورآباد دلفان

زینب عبدالهیان

کارشناسی ارشد مهندسی صنایع، دبیر ریاضی شهرستان نورآباد دلفان

چکیده

در پی تغییرات ساختاری جدید در نظام آموزشی که موجب تغییر در کتاب های درسی شده لازم است این موضوع مورد تجزیه وتحلیل صاحب نظران و دبیران قرار گیرد تا نقاط قوت و ضعف این کتاب ها بررسی و اصلاح شود. این پژوهش به صورت کتابخانه ای و باتوجه به تجربیات شخصی نویسندگان این مقاله تدوین شده است و در پی آن است که نقاط قوت و ضعف و بعضا کاستی های که درمتن، مثال ها و تمرینات فصل سوم بخش اول کتاب آمار و ریاضی پایه ی یازدهم علوم انسانی وجود دارد بررسی و در صورت لزوماصلاح نماید.فصل آمار این کتاب از آنجا که کاربرد علم ریاضیات را در اقتصاد نشان می دهد حائز اهمیت است. چرا که دانش آموزان هموارهمی پرسند کاربرد ریاضی در زندگی چیست . مطالب این فصل، بخش کوچکی از سوالات این دسته از دانش آموزان را پاسخمی دهد. به نظر می رسد نقطه ی قوت این فصل همین ارتباط دادن ریاضی و اقتصادی است که زندگی روزمره را با ریاضیات پیوند زدهو آن را ملموس و عینی نموده است، به طوری که دانش آموز کاربرد ریاضی را به صورت ملموس در زندگی مشاهده می کند. مواردیکه در این نوشتار بررسی شده اند شامل تورم و نرخ تورم، نرخ بیکاری و تعریف جمعیت فعال، شاخص توده ی بدنی (نماتوپ)، درجه یخوانایی و... است. در کل 15 مثال، کار در کلاس و تمرین در این قسمت گنجانده شده که 6 مورد دارای کاستی های است و باید موردتوجه مولفان کتاب و دبیران ریاضی قرار گیرد.

کلیدواژه ها

یازدهم علوم انسانی، نرخ تورم، نرخ بیکاری، شاخص توده ی بدنی، شاخص خوانایی، شاخص های آماری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.