رویکردی برای سنجش شکاف هم سویی راهبردی و حاکمیت فناوری-اطلاعات در حوزه سرویس های آموزش مجازی دانشگاه ها مبتنی بر یک روش تلفیقی (مورد مطالعه: دانشگاه شهید بهشتی)

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: پژوهشهای مدیریت عمومی، دوره: 10، شماره: 35
  • کد COI اختصاصی: JR_MR-10-35_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 478
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

داود وحدت

دانشجوی مقطع دکترا، دانشکده مهندسی و علوم کامپیوتر، دانشگاه شهید بهشتی تهران

فریدون شمس

دانشیار دانشکده مهندسی و علوم کامپیوتر، دانشگاه شهید بهشتی تهران

اسلام ناظمی

دانشیار دانشکده مهندسی و علوم کامپیوتر، دانشگاه شهید بهشتی تهران

چکیده

      با بکارگیری همزمان هم­سویی راهبردی و حاکمیت فناوری­اطلاعات می­توان یک ابتکار عمل راهبردی موثری بدست آورد تا به سازمان­ها اجازه دهد به بهره­برداری کارآمد از فناوری­اطلاعات و مزیت رقابتی دست یابند. در مقاله حاضر به بررسی ارتباط میان هم­سویی راهبردی و سطح بلوغ حاکمیت فناوری­اطلاعات در حوزه سرویس­های آموزش مجازی دانشگاه­ها پرداخته می­شود. در این پژوهش با استفاده از ابزار پرسشنامه به جمع­آوری اطلاعات و نظرات کارشناسان ارشد و خبره در این حوزه در 63 فاکتور مختلف به صورت یک مدل تلفیقی از کوبیت و لوفتمن پرداخته و نتیجه ارزیابی میزان هم­سویی راهبردی فناوری­اطلاعات و کسب­وکار حوزه سرویس­های آموزش مجازی را در دانشگاه شهیدبهشتی به عنوان مورد مطالعه به صورت جداولی ارائه نموده­ایم. بررسی نتایج نشان می­دهد بکارگیری مناسب و سهم فناوری­اطلاعات برای موفقیت در رسیدن به اهداف با میانگین 3.33 و همچنین طراحی و پیاده­سازی مناسب سیستم­های پایه­ای در دانشگاه با میانگین 3.16 از دید پاسخ­دهندگان مهمترین تاثیر را داشته و در مقابل فاکتورهای عدم بکارگیری معماری سازمانی یکپارچه برای کلیه فرآیندهای آموزش مجازی با میانگین 1.27 و عدم توجه به خطرپذیری فناوری­اطلاعات و نبود یک چارچوب نظارت داخلی با میانگین 1.38، جزو نقاط ضعف بوده است و برای ارتقاء هم­سویی راهبردی و حاکمیت فناوری­اطلاعات در آموزش­مجازی، نیاز به تلاش بیشتر در این زمینه­هاوسایر زمینه­هایی که نمره پایینی بدست آورده­اند، بیش از پیش روشن می­گردد.

کلیدواژه ها

چارچوب کوبیت, حاکمیت فناوری اطلاعات, سطح بلوغ هم سویی, مدل هم سویی راهبردی لوفتمن, هم سویی راهبردی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.