ارزیابی سیستم های تصفیه فاضلاب خاکستری در مقیاس خانگی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: اولین دوره همایش ملی مدل سازی وفناوری های جدید در مدیریت آب
  • کد COI اختصاصی: MIWM01_098
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 839
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مازیار کبیری

دانشجوی کارشناسی ارشد عمران-محیط زیست-دانشگاه بیرجند

ابوالفضل اکبرپور

دانشیار و عضو هیئت علمی گروه عمران-دانشگاه بیرجند

محمد اکبری

استادیار و عضو هیئت علمی گروه عمران-دانشگاه بیرجند

چکیده

با افزایش جمعیت و فعالیتهای اقتصادی، مصرف منابع آب و تقاضا افزایش مییابد، بطوریکه مساله کمبود منابع آب به خصوص آب شیرین یکی از بزرگترین مشکلاتی است که در نیمه دوم قرن بیستم مطرح گردیده است. بنابراین در سرتاسر جهان به ویژه در کشورهای توسعه یافته، مساله مدیریت آب شهری اهمیت بسیار زیادی یافته است، تا بتوان علاوه بر مساله ذخیره سازی آب، منابع جدیدی ایجاد کرد و آنها را جایگزین منابع آب قبلی مثل آبهای زیرزمینی و آبهای سطحی نمود و در نتیجه مصرف آبهای زیرزمینی و سطحی را کاهش داد. در این راستا به علت کمبود آب طبیعی و افزایش فاضلاب شهری، بازیافت از فاضلاب، به عنوان یک منبع جدید آب، جهت پیشبرد اهداف توسعه پایدار شهری، بررسی شده است. در سطح خانگی نیز، بازیافت و استفاده مجدد غیر شرب از بخشی از فاضلابهای خانگی و همچنین جمع آوری آب باران از روی بام خانه ها مساله مهمی است که در توسعه شهری پایدار و به خصوص درمورد ساختمانهای سبز جهت کاهش مصرف آب تصفیه شده خانگی مورد توجه قرار گرفته است. هدف از این تحقیق ، بررسی و ارزیابی سیستم های مختلف موجود برای تصفیه فاضلاب خاکستری در مقیاس خانگی است. در ابتدا پس از مشخص کردن روشهای مختلف تصفیه و پارامترهای تاثیرگذار بر طراحی یک سیستم تصفیه ، سیستمهای موجود بر اساس این پارامترها امتیازدهی شده و مورد ارزیابی قرار گرفته اند. پارامترهای دوره چکاپ ، گنجایش ، حالت عملیات و راهاندازی سیستم از سایر پارامترها موثر تشخیص داده شدهاند. در این سیستمها بنا به نوع طراحی ممکن است از هر کدام از انواع تصفیه فیزیکی و تصفیه شیمیایی و تصفیه بیولوژیکی استفاده شده باشد. بر این اساس سیستم Earthsafe Waterbank WBJO GWTS بالاترین امتیاز را کسب کرد.

کلیدواژه ها

فاضلاب خاکستری ، سیستم های تصفیه ، توسعه پایدار ، فاضلاب خانگی ، ساختمان های سبز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.