شبیه سازی بارش-رواناب با استفاده از مدل WEAP (مطالعه موردی: حوضه آبریز هلیل رود)
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: نهمین کنفرانس علمی پژوهشی آبخیزداری و مدیریت منابع آب و خاک
- کد COI اختصاصی: NCWMSWRM09_069
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 607
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد منابع آب، گروه مهندسی آب، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران.
دانشیار گروه مهندسی آب، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان ، ایران.
دانشیار گروه مهندسی آب، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان ، ایران.
استادیار گروه مهندسی آب، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان ، ایران.
چکیده
در این تحقیق شبیه سازی بارش- رواناب در حوضه هلیل رود با استفاده از مدل هیدرولوژیکی WEAP21 مورد بررسی قرار گرفته است. شبیه سازی بارش - رواناب در این حوضه با روش رطوبت خاک انجام شد. یک دوره آماری 14 ساله برای واسنجی مدل و یک دوره 4 ساله برای اعتبارسنجی مدل در نظر گرفته شد. ارزیابی نتایج شبیه سازی مدل با استفاده از شاخص های آماری ضریب تبیین، ضریب نش- ساتکلیف و شاخص تطابق نشان داد که برای ایستگاه هیدرومتری بافت مقادیر شاخص ها به ترتیب برابر با 99 / 0 ، 63 / 0 و 94 / 0 ،برای ایستگاه هیدرومتری رابر مقادیر شاخصها به ترتیب برابر با 99 / 0 ، 95 / 0 و 99 / 0 ، برای ایستگاه هیدرومتری رودر مقادیر شاخص ها به ترتیب برابر با 99 / 0 ، 98 / 0 و 99 / 0 ، برای ایستگاه هیدرومتری سیدمرتضی مقادیر شاخص ها به ترتیب برابر با 99 / 0 ، 71 / 0 و 96 / 0 ، برای ایستگاه هیدرومتری هلیل مقادیر شاخص ها به ترتیب برابر با 99 / 0 ، 75 / 0 و 97 / 0 می باشد. نتایج برای دوره اعتبارسنجی نشان داد که برای ایستگاه هیدرومتری بافت مقادیر شاخص ها به ترتیب برابر با 99 / 0 ، 72 / 0 و 95 / 0 ، برای ایستگاه هیدرومتری رابر مقادیر شاخص ها به ترتیب برابر با 99 / 0 ، 98 / 0 و 99 / 0 ، برای ایستگاه هیدرومتری رودر مقادیر شاخصها به ترتیب برابر با 99 / 0 ، 71 / 0 و 95 / 0، برای ایستگاه هیدرومتری سیدمرتضی مقادیر شاخص ها به ترتیب برابر با 99 / 0 ، 67 / 0 و 95 / 0 ، برای ایستگاه هیدرومتری هلیل مقادیر شاخص ها به ترتیب برابر با 95 / 0 ، 54 / 0 و 92 / 0 می باشد. به طورکلی ارزیابی نتایج شبیه سازی، عملکرد خوب مدل را نشان داد.کلیدواژه ها
شبیه سازی، مدل WEAP ، هلیل رود، مدل بارش - رواناب، روش رطوبت خاک.مقالات مرتبط جدید
- Synergizing Urban Flood Risk Management with AdvancedWater Technologies in a Warming Climate
- بررسی اثر تغییر کاربری اراضی بر مدیریت خطر سیلاب حوضه آبریز رودخانه کن
- بررسی اثر دبی با دوره بازگشت های مختلف بر حریم کمی رودخانه (مطالعه موردی : حوضه آبریز ده بالا و طزرجان)
- Statistical analysis and numerical simulation of the turbulent flow inopen channels
- تحلیل عدم قطعیت پارامترهای مدل شبیه سازی کیفی آب رودخانه با استفاده از الگوریتمDREAM
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.