توقیف حقوق مالکیت صنعتی و آثار آن

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی حقوق و علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: ENSCONF01_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1072
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

روح اله حسین زاده

کارشناس ارشد حقوق خصوصی موسسه آموزش عالی طبرستان چالوس

محسن فلاح

استادیار دانشگاه ازاد اسلامی واحد نوشهر

چکیده

در این مقاله، با توجه به کمبود نص قانونی در مورد توقیف مالکیت صنعتی (جز تبصره ماده 65 قانون اجرای احکام مدنی و ماده 183 آئین نامه اجرایی قانون ثبت اختراعات، طرح های صنعتی و علائم تجاری مصوب 1387 )، به دنبال بررسی امکان توقیف و شرایط اجرای آن در رابطه با این دسته از اموال بوده ایم. به همین منظور به بررسی ابعاد حقوقی مالکیت صنعتی و ویژگی ها و انواع اموال در حوزه مالکیت صنعتی و همچنین بررسی امکان توقیف حق بر مالکیت صنعتی و شرایط و آثار آن در حقوق ایران پرداخته شد. روش تحقیق از نوع کتابخانه ای با استفاده از نتایج تحقیقات مشابه و قوانین و مقررات در حوزه های مختلف موضوع بود. بررسی مواردی نظیر مفاهیم ، تاریخچه، نظام حقوقی و همچنین بررسی قلمرو قوانین موجود در زمینه توقیف مالکیت صنعتی و شرایط وآثار آن می باشد. این در حالی است که شرائط آزمون تجربی و امکان دخل و تصرف از سویمحقق وجود نداشته است. در پایان نتیجه گردید که اموالی از جمله طرح های صنعتی، اختراعات، علائم و اسرار تجاری از جمله اموال قابل توقیف در حوزه مالکیت صنعتی می باشند. همچنین با توجه به تبصره ماده 65 قانون اجرای احکام اموال حوزه مالکیت صنعتی پس از قرار گرفتن در گردش اقتصادی قابلیت توقیف دارند.

کلیدواژه ها

توقیف، مالکیت صنعتی، مالکیت فکری، اختراع، ثبت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.