مدیریت جهانگردی و توسعه پایدار شهری با رویکرد پیوست فرهنگی گردشگری شهر رشت (بقعه خواهر امام ع )
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: ششمین کنگره ملی عمران، معماری و توسعه شهری
- کد COI اختصاصی: ICSAU06_0003
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 596
نویسندگان
عضوهیئت علمی دانشگاه گیلان پژوهشکده گیلان شناسی
پژوهشکده گیلان شناسی دانشگاه گیلان
چکیده
ارزیابی تاثیرات فرهنگی که در ادبیات نظری جامعه ی ایران پیوست فرهنگی نامیده می شود، رویکردی جدید و مختص ایران است. لازم به ذکر است که پیوست فرهنگی مفهوم نوبنیادی است که به دنبال واژگان راهبردی مهندسی فرهنگ، مهندسی فرهنگی و مدیریت فرهنگی در آذر ماه سال 1386 توسط مقام معظم رهبری مطرح گردید و ذهن سیاستمداران، پژوهشگران و مسئولین را به خود جلب کرده است و آنها را ملزم ساخته تا به نتایج فرهنگی و غیر فرهنگی طرح ها و پروژه های اجرایی خود توجه کنند و با پیش بینی خطرات و نقاط ضعف های طرح های خود راهکارهایی را در جهت بهبود و رفع آن ها اتخاذ کنند که یکی از این عرصه ها گردشگری و صنعت توریسم است. امروزه در جهان گردشگری به عنوان یک صنعت از لحاظ اقتصادی باعث افزایش درآمد سرانه هر کشوری شناخته می شود . در وضعیت کنونی با توجه به نبود یک سیستم یکپارچه هنوز جایگاه گردشگری شهری در نظام مدیریت شهری بدرستی تعریف نشده است. یکی از انواع گونه های گردشگری شهری، گردشگری مذهبی و زیارتی است که شهر رشت به عنوان مرکز استان گیلان دارای انواع جاذبه های مذهبی است که از آن جمله میتوان بقعه خواهر امام را نام برد که پژوهشگران در این پژوهش با توجه به قابلیت های بقعه (بعنوان خواهر امام رضا (ع)) به معرفی آن پرداختهاند. پژوهش حاضر با استفاده از منابع کتابخانهای و مطالعات میدانی به انجام رسیده است و نتایج حاصل از آن نشان داد که بقعه خواهر امام می تواند تاثیر مثبتی در امر گردشگری شهری شهر رشت داشته باشد اما مورد بی مهری بسیاری قرار گرفته است و بعن وان یک موهبت گردشگری به آن توجهی نشده است. بنابراین لازم است مسئولین با برنامه ریزی، مدیریت، ایجاد امکانات، بهبود زیر ساختها و با معرفی هر چه بیشتر این بقعه در سطح ملی باعت توسعه گردشگری شهری شهر رشت و افزایش درآمدهای حاصل از آن شوند.کلیدواژه ها
پیوست فرهنگی، گردشگری شهری، شهر رشت، بقعه خواهر امام.مقالات مرتبط جدید
- پهنه بندی خطر سیلاب با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی و سنجش از دور (مطالعه موردی: غرب استان مازندران)
- بتن جاذب دی اکسید کربن: راهکاری نوین برای کاهش اثرات زیست محیطی
- بتن با قابلیت تغییر شکل: نوآوری در مصالح ساختمانی برای سازه های انعطاف پذیر و پایدار
- بررسی رفتار دینامیکی ساختمان های بلند در برابر زلزله با استفاده ازمیراگرها
- تعیین تابع شکل بهینه ی سیستم تک درجه آزادی معادل دیوار برشی فولادی مرکب
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.