مدل سازی مکانی رخداد بیماری لمپی اسکین در ایران مبتنی بر داده های اقلیمی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس منطقه ای تغییر اقلیم
  • کد COI اختصاصی: RCCC06_233
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 736
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه علی بیگی

دانشجوی کارشناسی ارشد مرکز مطالعات سنجش از دور و - GIS ، دانشکده علوم زمین، دانشگاه شهید بهشتی

علیرضا شکیبا

دانشیار مرکز مطالعات سنجش از دور و - GIS ، دانشکده علوم زمین، دانشگاه شهید بهشتی

بابک میرباقری

استادیار مرکز مطالعات سنجش از دور و - GIS ، دانشکده علوم زمین، دانشگاه شهید بهشتی

علی اکبر متکان

استاد مرکز مطالعات سنجش از دور و - GIS ، دانشکده علوم زمین، دانشگاه شهید بهشتی

چکیده

در سال های اخیر نگرانی ها درباره تاثیر تغییراقلیم بر تغییر الگوی مکانی و زمانی بیماری های واگیر و شرایط زیستگاه گونه ها افزایش یافته است. بیماری لمپی اسکین یک بیماری ویروسی با پیامدهای اقتصادی گسترده است که از طریق ویروس کاپری پاکس در گاو ایجاد می شود. هدف از این مطالعه، پیش بینی احتمال وقوع بیماری ویروسی لمپی اسکین در جمعیت گاوها برای سال های 2014 تا 2018 در ایران است. در این تحقیق از مدل حداکثر آنتروپی ( MaxEnt ) برای توصیف آشیان اکولوژیکی اقلیمی بیماری استفاده شده است. بدین منظور ابتدا از بین 19 متغیر زیست اقلیمی موجود، 7 متغیر ( 4 متغیر دمایی و 3 متغیر بارشی) غیرهمبسته و با بیشترین درصد اهمیت نسبی در آزمون جک نایف به همراه متغیرهای ارتفاع و پوشش گیاهی برای مدلسازی به کار گرفته شده است. برای ارزیابی دقت مدل نیز از محاسبه مساحت زیر منحنی ROC استفاده گردید. نقشه احتمال رخداد این بیماری نشان داد که در بخش های غرب، شمال غرب، شمال شرق ایران و جنوب دریای مازندران بیشترین احتمال وقوع بیماری لمپی اسکین را دارا بوده و دقت مدل نیز بر اساس شاخص مساحت زیر منحنی ROC برابر 0.88 می باشد. نتایج آزمون جک نایف نشان داد که متغیرهای پیش بینی کننده شاخص پوشش گیاهی و بارش سالانه به ترتیب بیشترین اهمیت را در مدل MaxEnt دارا می باشند.

کلیدواژه ها

بیماری لمپی اسکین، مدل حداکثر آنتروپی، داده های زیست اقلیمی، سامانه اطلاعات مکانی، ایران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.