تاثیر نرخ سریع سرد کردن و دمای نورد پایانی بر ظهور نک پیکانی ها در آزمایش پارگی در اثر سقوط وزنه ورق فولادی Nb -V-Ti لوله API 5LX70

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی نوآوری و تحقیق در علوم مهندسی
  • کد COI اختصاصی: ICIRES05_030
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 743
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نعمت امیرجانی

دانشجوی دوره کارشناسی ارشد، دانشکده معدن و متالورژی، دانشگاه صنعتی امیرکبیر تهران

مصطفی کتابچی

استاد، دانشکده معدن و متالورژی، دانشگاه صنعتی امیرکبیر تهران

مصطفی اسکندری

استادیار، گروه مواد، دانشکده مهندسی، دانشگاه شهید چمران اهواز

محمد هیزم بر

سازمان فرایندهای متالورژی و ساخت، شرکت فولاد اکسین خوزستان

چکیده

در این تحقیق، بعد از تولید چهار ورق Nb-V-Ti لوله API 5LX70 با تغییر پارامترهای نرخ سریع سرد کردن ( ACC ) و دمای نورد پایانی ( FRT ) و به کمک روش فرایند کنترل شده ترمومکانیکی، به بررسی تغییرات سطوح نک پیکانی ها ( AHMs ) و بریدگی ها، با استفاده از آزمایش پارگی در اثر سقوط وزنه ( DWTT ) در دماهای صفر و 10 درجه سانتی گراد پرداخته شد. بر اساس نتایج DWTT ، به این نتیجه رسیده شد که با افزایش نرخ ACC ، به دلیل افزایش کسر حجمی ریزساختارهای فریت شبه چند وجهی (QPF) ، فریت چند وجهی ریز (FPF) و فریت دانه ای (GF) ، و با کاهش FRT ، به دلیل افزایش کسر حجمی ریزساختار فریت سوزنی (AF) ، درصد AHMs و بریدگی ها کاهش یافته است. AHMs که به دلیل حضور ساختارهای نواری به وجود آمده اند به صورت کامل و ناقص تشکیل شده اند و افزایش نرخ ACC و کاهش FRT باعث کاهش درصد سطح شکست آنها در دمای صفر درجه سانتیگراد شده، تغییری که در دمای 10 درجه سانتیگراد فقط با کاهش FRT حاصل شده است. همچنین، بریدگی ها در جهت رشد ترک به وجود آمدهاند و با افزایش ACC ، تعداد، طول، ضخامت و عمق آنها کاهش پیدا کرده اما با کاهش FRT تغییراتی مشاهده نشد.

کلیدواژه ها

آزمایش پارگی در اثر سقوط وزنه، فولاد کم آلیاژ پر استحکام، فرایند کنترل شده ترمومکانیکی، نک پیکانی ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.