چگونگی شکل گیری ابعاد اجتماع پذیری در طراحی فضای اقامتی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی و پنجمین همایش معماری و شهرسازی پایدار
  • کد COI اختصاصی: NCSAC05_111
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 550
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نازنین احمدی منش

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشکده فنی مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ساوه، ایران

عارفه سادات سمنانی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشکده فنی مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ساوه، ایران

محسن کاملی

استادیار گروه معماری، دانشکده فنی مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ساوه، ایران

چکیده

امروزه گردشگری در جهان توسعه بسیاری یافته و تعدادی از کشورها از این عامل توانسته اند وضعیت خویش را تا حدودی بهبود بخشند. امروزه در پی یافتن راه هایی برای جذب بیشتر مسافران و ارائه خدمات مناسب و به روز به آنها می باشند. احداث این بناها به صورت درون شهری و برون شهری و در کنار آن استفاده از انواع معماری های مختلف و تغییرات برای ایجاد فضای مطلوب و منحصر به فرد است. در هتل ها معماری بر اساس ابعاد و تناسبات استاندارد اما با دسترسی ها و ایجاد فضاهای رفاهی بیشتر مطابق با استانداردهای تعیین شده در این صنعت صورت می گیرد و می تواند نیازهای مسافران را تا حدودی برطف کند، به همین سبب هدف از پژوهش حاضر یافتن عوامل و راه های تاثیرگذار اجتماع پذیری در طراحی محیط های اقامتی (هتل، متل، و ...) می باشد. نوع تحقیق توصیفی- تحلیلی می باشد. نتایج بدست آمده حاکی از آن دارد که مولفه های کالبدی و فعالیتی و زیرمجموعه های آنان نکاتی هستند که در طراحی فضاهای اقامتی الزامی می باشند که در هتل شرایتون مصر (میرامار) به آنها اشاره شده است. بسیاری از انسان ها قرار گرفتن در جامعه و اجتماع هم صحبتی و آسنایی با افراد جدید را دوست دارند. محیط های اقامتی موقت یکی از بهترین مکان ها برای این تعاملات می باشد. در گذشته یکی از مکان های اقامتی کاروانسراها بوده است که تا امروز در برخی از هتل ها و محیط های اقامتی دیگر از معماری و تقسیمات آنها استفاده می شود که نوعی تفکر هوشمندانه گذشتگان در معاری و شهرسازی را بیان می کند.

کلیدواژه ها

اجتماع پذیری، محیط های اقامتی، فعالیتی، اجتماعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.