شناسایی مقدماتی فصل نمونه برداری برای ارزیابی کیفیت چای در یک ازمایش کودی اوره

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: ششمین کنگره علوم باغبانی ایران
  • کد COI اختصاصی: BAGHBANI06_329
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1110
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهروز علینقی پور

مرکز تحقیقات چای کشور

احمد شیرین فکر

شیوا روفیگری حقیقت

مهران غلامی

چکیده

ارزیابی های کیفیت چای در مطالعات کودی در ایران به دلیل تغییرات فصلی در سه فصل برداشت برگ سبز انجام می گیرد. که در نتیجه هزینه های بالایی در مراحل اجرا برای طرح درپی دارد. انتخاب یک فصل به منظور بررسی اثرات کود ازته بر کیفیت برگ سبز می تواند آرمانی باشد. بدین منظور یک طرح تحقیقاتی کودی با 9 تیمار (مقدار اوره در سه سطح 800، 600 و 1000 کیلوگرم در هکتار و دفعات تقسیط در سه سطح، دو، چهار و شش بار در سال) و در چهار تکرار، در مرکز تحقیقات چای کشور (ایستگاه تحقیقات چای فشالم- فومن) به مدت سه سال اجرا گردید. در طول مدت آزمایش علاوه بر ثبت عملکرد برگ سبز چای، شاخ صهای کیفی برگ سبز چای (تانن، عصاره آبی، خاکستر محلول،خاکستر غیر محلول خاکستر کل و ماده جامد) در سه برداشت اصلی (بهاره، تابستانه و پائیزه) اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که تفیرات کیفیت برگ سبز چای در بهار و تابستان تحت تاثیر سطوح کود ازته نمی باشد در حالی که در فصل پاییز با افزایش کود ازته کیفیت برگ سبز از نظر عصاره آبی، خاکستر کل و ازت کل برگ سبز تفییرات معنی داری دارند.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.