مازاد وجه نقد، محدودیتهای مالی و فرصتهای رشد بر استمرار معاملاتی و ریسک نقد شوندگی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس مدیریت،مهندسی صنایع،اقتصاد و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: MIEACONF04_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 584
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه زندی

استادیار گروه اقتصاد ، واحد تهران جنوب، دانشگاه آزاد ااسلامی تهران، ا یران

مرجان دامن کشیده

استادیار گروه اقتصاد ، واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران ، ایران.

چکیده

نگهداشت وجه نقد مازاد از سوی شرکتها می تواند برای سهام داران و سرمایه گذاران ایجاد ابهام نماید و نشانه و سیگنال هایی ارائه دهد مبنی بر اینکه این شرکتها حالت ریسک گریزی دارند که نمی توانند سرمایه گذاری مناسب داشته باشند و یا حالت برعکس، که با وجود ریسک پذیری بالا، مقدار وجه نقد مازاد برای مقابله با مشکلات مالی و خطرات احتمالی نگهداری می کنند. برای موفقیت در سرمایه گذاری و به دست آوردن فرصتهای رشد، شرکتها باید اقدام به انتشار گزارشهای مالی دقیق و واقعی نمایند تا برای استفاده کنندگان در سرمایه گذاری ها مفید و سودمند باشد. این گزارشات باید حاوی اطلاعات مفید برای ارزیابی وضعیت مالی و عملکرد شرکت و قدرت سودآوری و همچنین ارزیابی تامین مالی و مصرف وجوه نقد شرکتها و در حالت کلی انجام تکالیف قانونی شرکتها را برای پیش بینی وضعیت آتی و ریسکهای موجود در بازار فراهم کند.مقاله حاضر به بررسی تاثیر مازاد وجه نقد بر استمرار معاملاتی و ریسک نقد شوندگی با تاکید بر محدودیتهای مالی و فرصتهای رشد در شرکتهای فعال در بورس در دوره زمانی -1391 1397پرداخته است. نتایج جدول آزمون های ریشه واحد پانلی نشان می دهدکه متغیرهای مقاله در سطح پایا شدند. طبق نتایج آزمون هم انباشتگی کائو رابطه هم انباشتگی میان متغیرها قابل رد است و متغیرها در بلندمدت هم انباشته بوده و رابطه بلند مدت بین آنها وجود دارد. نتیجه آزمون هاسمن، مدل اثرات ثابت را برای هر دو مدل مورد تائید قرار میدهد. با توجه به آماره آزمون و احتمال محاسبه شده آزمون فرضیه برای فرضیه اول ، نشان می دهد که، ضریب مربوط به متغیر مازاد وجه نقد بر استمرار معاملاتی شرکت های منتخب در بورس اوراق بهادار تهران در سطح اطمینان %95 معنیدار می باشند و مقدار ضرایب برابر با 1,15 می باشد و فرضیه تایید می گردد. ضریب مربوط به متغیر محدودیتهای مالی بر استمرار معاملاتی شرکت های منتخب در بورس اوراق بهادار تهران در سطح اطمینان %95 معنیدار نمی باشند و فرضیه رد می گردد. ضریب مربوط به متغیر فرصتهای رشد بر استمرار معاملاتی شرکت های منتخب در بورس اوراق بهادار تهران در سطح اطمینان %95 معنیدار می باشند و مقدار ضرایب برابر با 0,25 می باشد و فرضیه تایید می گردد. در مدل دوم مقاله ضریب مربوط به متغیر مازاد وجه نقد بر ریسک نقد شوندگی شرکت های منتخب در بورس اوراق بهادار تهران در سطح اطمینان 95% معنیدار می باشند و مقدار ضرایب برابر با -0,13 می باشد که فرضیه را تایید می کند. آزمون فرضیه برای فرضیه دوم، نشان می دهد که، ضریب مربوط به متغیر محدودیتهای مالی بر ریسک نقد شوندگی شرکت های منتخب در بورس اوراق بهادار تهران در سطح اطمینان %95 معنیدار می باشند و مقدار ضریب 0,03 می باشد و فرضیه مورد پذیرش قرار گرفته است. برای فرضیه سوم، بیان دارد که ضریب مربوط به متغیر محدودیتهای مالی بر ریسک نقد شوندگی شرکت های منتخب در بورس اوراق بهادار تهران در سطح اطمینان %95 معنیدار نمی باشند و فرضیه آخر رد می گردد.

کلیدواژه ها

محدودیت های مالی ، مازاد وجه نقد ، فرصتهای رشد ، استمرار معاملاتی ، ریسک نقد شوندگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.