بررسی ماهیت تبلیغات مقایسهای و ارزیابی آن در حقوق ایران و دستورالعملهای اتحادیه اروپا
محل انتشار: دوفصلنامه حقوق تطبیقی، دوره: 7، شماره: 1
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 289
فایل این مقاله در 26 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_LAWM-7-1_009
تاریخ نمایه سازی: 21 اردیبهشت 1400
چکیده مقاله:
تبلیغات مقایسهای بهعنوان گونه خاصی از تبلیغات یک ابزار افزایش فروش است که تولیدات یا خدمات یک شخص را با تولیدات یا خدمات دیگر یا رقبای دیگر مقایسه میکند. در اینگونه از تبلیغات علیالقاعده علاوه بر مصالح مصرفکنندگان، مصالح رقبا و صاحبان انحصاری حقوق نیز مطرح میشود. با عنایت به مزایای این نوع از تبلیغات محدودیتهای این حوزه باید محتاطانه مورد بررسی قرار گیرد؛ از سوی دیگر آزاد گذاشتن مطلق نیز توالی فاسد گستردهای در حوزه حقوق صاحبان حق، مصرفکنندگان و رقبا در پی خواهد داشت، که نباید نادیده انگاشته شود. دستورالعمل ۲۰۰۶/۱۱۴/EC اتحادیه اروپا مقرر میدارد: «تبلیغات مقایسهای» هرگونه تبلیغاتی است که بهطور صریح یا ضمنی کالاها یا خدمات ارائه شده توسط رقیب را در قیاس با رقیب دیگر معرفی میکند. برخلاف دستورالعملهای اتحادیه اروپا که به تعریف، شرایط و موارد ممنوعیت این نوع از تبلیغات پرداختهاند، در حقوق ایران خلا قانونی و ابهامات زیادی در این زمینه وجود دارد. برای بهرهگیری از مزایایی که به تفصیل خواهد آمد و اجتناب از معایب و خطرات مطروح، باید با تدوین قوانین و مقررات چارچوبی ترسیم و شرایط و ضوابط لازمالرعایه و محدودیتهای حاکم بر این نوع از تبلیغات را پیشبینی نمود؛ بدین ترتیب با رعایت ملاحظات قانونی، میتوان بهطورکلی قائل به آزادی تبلیغات مقایسهای بهعنوان یکی از گونههای تبلیغات بود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سیده مریم اعتماد
دانشجوی مقطع دکتری، رشته حقوق خصوصی، دانشکده حقوق، الهیات و علوم سیاسی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
ستار زرکلام
استادیار گروه حقوق، دانشگاه شاهد، تهران، ایران.
منصور امینی
دانشیار گروه حقوق، دانشگاه شهیدبهشتی، تهران، ایران.
پرویز ساورایی
استادیار گروه حقوق، دانشگاه شهید بهشتی،تهران، ایران.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :