بررسی مقالات فارسی منتشرشده در حوزه مدیریت اطلاعات سرطان در ایران
محل انتشار: دومین همایش ملی فناوری اطلاعات و ارتقا سلامت
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 495
نسخه کامل این مقاله ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
THPC02_147
تاریخ نمایه سازی: 24 مهر 1398
چکیده مقاله:
مقدمه: داده های حاصل از سرطان، ارزش زیادی در برنامه ریزی بهداشتی و مراقبتی از بیماران و کنترل سرطان دارد و برای رسیدن به این منظور، وجود مدیریت اطلاعات سرطان امری ضروری است. ازاین رو پژوهشگران درصدد برآمدند به منظور شناسایی شکاف های موجود در حوزه مدیریت اطلاعات سرطان، مقالات فارسی منتشرشده در حوزه مدیریت اطلاعات سرطان را موردبررسی قراردهند.روش کار: این پژوهش یک مطالعه کاربردی است که به روش مروری در سال 1397 انجام گردید. با استفاده از کلیدواژه های سرطان، سیستم ثبت، مدیریت اطلاعات، مجموعه حداقل داده در پایگاه های اطلاعاتی مختلف مانند: sid،magiran، iranmedex مقالات پیدا شد. در این جستجو محدودیت زمانی وجود نداشت. با توجه به نوع مطالعه تمامی مقالات وارد مطالعه شد، اطلاعات آن ها استخراج و در چک لیست وارد گردید و درنهایت با استفاده از آمار توصیفی داده های جمع آوری شده تحلیل گردید.یافته ها: در این مطالعه تعداد 17 مقاله فارسی یافت شد که پس از بررسی 11 مقاله وارد مطالعه گردید. مطالعات انجام شده در سال 1383 تا 1395 در محورهای مدیریت اطلاعات سرطان، دستگاه های ثبت سرطان و مجموعه حداقل داده های سرطان انجام شده بود. بیشترین مطالعات انجام شده در حوزه دستگاه های ثبت سرطان و کم ترین مطالعات صورت گرفته در حوزه مجموعه حداقل داده های سرطان انجام شده بود. مطالعات در 9 مجله علمی پژوهشی به چاپ رسیده بودند. که در این میان فصل نامه علمی پژوهشی مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی، مجله دانشکده پرستاری و مامایی ارومیه و مجله پژوهشی حکیم بیشترین مقالات را درزمینه مدیریت اطلاعات سرطان و استان تهران بیشترین مطالعات صورت گرفته را به خود اختصاص داده بودند.نتیجه گیری: با توجه به یافته های این مقاله مشخص شد که اکثر مطالعات درزمینه ی سامانه های ثبت سرطان صورت گرفته است و درزمینه ی کیفیت اطلاعات سرطان و مجموعه حداقل داده ها و عدم ارتباط بین سامانه های ثبت و پایگاه های مختلف مطالعات چندانی انجام نشده بود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
الناز قره خانی
دانشجوی کارشناسی فناوری اطلاعات سلامت، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران.
سحر هادی فر
دانشجوی کارشناسی فناوری اطلاعات سلامت، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران.