تاثیر بسترهای مختلف ( ارگانیک و غیر ارگانیک) و محلول های غذایی در کشت بدون خاک بر ویژگی های فیزیولوژیکی میوه توت فرنگی رقم گاویتا
محل انتشار: سومین کنگره ملی کشاورزی ارگانیک و مرسوم
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 376
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCOCA03_026
تاریخ نمایه سازی: 24 شهریور 1398
چکیده مقاله:
در این تحقیق تاثیر کودهای ارگانیک از نوع ورمی کمپوست، کمپوست غنی شده و کود شیمیایی در بستر کشت بدون خاک بر صفاتفیزیولوژی و کیفیت میوه توت فرنگی رقم گاویتا مطاله شده است. تیمارها به ترتیب شامل (پرلیت، کوکوپیت به نسبت 50 %، پرلیت،کوکوپیت، ورمی کمپوست به نسبت 60، 10 و 30 %) و پرلیت، کوکوپیت، کمپوست غنی شده (گلجا) به نسبت 60، 10 و 30%) بدون وهمراه با کود شیمیایی می باشد که در قالب طرح کاملا تصادفی انجام شد. صفات مورد مطالعه مواد جامد محلول کل، میزان اسیدیته میوه،ویتامین C، آنتوسیانین و pH می باشد. بیشترین میزان اسیدیته میوه و ویتامین C در بستر دارای 30 % ورمی کمپوست بدون افزودن محلول غذایی تشکیل شده است. در حالیکه بیشترین میزان آنتوسیانین و pH در گروه کنترل اندازه گیری شد. از آنجائیکه طعم مطلوبتوت فرنگی از میزان قند و اسیدیته میوه متاثر می شود، لذا بالا بودن میزان این ترکیبات معرف توت فرنگی خوش طعم می باشد. با توجه بهنتایج به دست آمده گروه 4 و 3 که ترکیب محیط کشت آنها دارای ورمی کمپوست بود، بهترین محیط از نظر طعم میوه می باشد که همراهنمودن آن با محلول غذایی میزان اسیدیته را به بالاترین سطح در این تحقیق بالا می برد و این خود ازعوامل مهم در طعم می باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
ربابه اصغری
موسسه آموزش عالی علمی-کاربردی جهاد کشاورزی،مرکز آموزش عالی جهاد کشاورزی امام خمینی، کرج، ایران