مدلسازی پیش بینی احتمال انتقال زائرین بیمار به مراکز درمانی و برآورد خدمات سلامت مورد نیاز زائرین در گردهمایی گسترده اربعین
محل انتشار: نهمین کنگره بین المللی سلامت در حوادث و بلایا
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 630
نسخه کامل این مقاله ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICHED09_011
تاریخ نمایه سازی: 30 شهریور 1398
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: تامین خدمات سلامت در گردهمایی اربعین نیاز به داشتن شواهد مبتنی بر مطالعات علمی است. هدف از این مطالعه بررسی وضعیت سلامتی زائرین شرکتکننده در مراسم اربعین، مدلسازی پیش بینی احتمال انتقال زائرین بیمار به مراکز درمانی و برآورد خدمات سلامت موردنیاز در گردهمایی اربعین است.روش کار: در فاز اول مطالعه، با انجام یک مرور نظاممند، عوامل پیش بینی کننده نیاز به خدمات پزشکی در گردهماییها بررسی شد. در فاز دوم برای بررسی وضعیت سلامت زائرین، مطالعه مقطعی در مرز مهران انجام شد. به کمک پرسشنامه ویژگیهای دموگرافیک، مشکلات سلامتی و علائم افراد بر اساس نظام مراقبت سندرمیک موردبررسی قرار گرفت. به منظور مدلسازی پیش بینی احتمال انتقال زائرین بیمار به مراکز درمانی، از گزارشهای اورژانس پیش بیمارستانی و داده های هواشناسی در یک دوره چهار ساله استفاده و با استفاده از رگرسیون لجستیک مدل ایجاد شد. برای تخمین منابع سلامت موردنیاز، پس از تعیین اعتبار ابزار تخمین منابع در تجمعات، منابع موردنیاز برای گردهمایی اربعین در مرز مهران برآورد شد.نتیجه گیری: عوامل محیطی بیش از دیگر عوامل در پیش بینی نیاز به خدمات پزشکی در گردهمایی ها موردتوجه قرارگرفته است. تعداد و میزان مراجعه بیماران برای دریافت خدمات پزشکی و انتقال به مراکز درمانی در مراسم اربعین نسبت به دیگر گردهماییها بالاتر است. در این مطالعه نوع شکایت و سابقه مصرف دارو بهعنوان متغیرهای پیش بینی کننده انتقال بیماران به مراکز درمانی شناسایی شد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سیدمحسن حسینی بروجنی
دکتری تخصصی سلامت در بلایا و فوریتها، گروه سامت در حوادث و بلایا، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران؛ استادیار، دانشکده پرستاری بروجن، دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، چهار محال بختیاری، ایران.
علی اردلان
دکتری تخصصی اپیدمیولوژی، دانشیار، گروه سلامت در بلایا و فوریتها، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
علی دل پیشه
گروه آمار زیستی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
عباسعلی کشت کار
گروه توسعه آموزش بهداشت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران