عنوان: اثر الگوی کامل عاشورایی در شکل گیری مقاومت زن ایرانی خوانش تطبیقی سه زن در اسارت: مقایسه خاطرات بانو آباد با بانوان بشاره وعوده

سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 484

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ADABICONF03_093

تاریخ نمایه سازی: 20 اسفند 1398

چکیده مقاله:

استفاده از یک الگوی کامل می تواند تاثیر شگرفی بر رفتارهای انسان برجای گذارد. در فرهنگ امروز ایرانی که تا حد زیادی وامدار مکتب تشیع است. شخصیت های اصلی عاشورا به ویژه امام حسین (ع) و زینب کبری (س) الگوهای کاملی برای مقاومت و ایستادگی در برابر ظلم تلقی می شوند. این پژوهش درصدد این است که تاثیر این الگوها را در نوع مقاومت یک زن اسیر ایرانی به دقت مورد بررسی قرار دهد. برای این کار، مقاومت سه بانوی در اسارت، مورد مقایسه و تحلیل قرار می گیرد. نوع مقاومت بانوی شیعه ی ایرانی، معصومه آباد ، در مقابل بانوی کمونیست مسیحی لبنانی، سها بشاره و بانوی فمینیست فلسطینی، عائشه عوده، که هر سه در زندان های دشمن اسیر بودند، به صورت تطبیقی مطالعه می شود. هر سه بانو، خاطرات دوران اسارت خود را منتشر کرده اند. چارچوب نظری این پژوهش مبتنی بر مطالعه هربرت هیمن درباره ی گروه مرجع است. در تحلیل خاطرات از روش های تحلیل متنی و فرامتنی استفاده شده است. بررسی متغیرها در خاطرات این بانوان در زندگیشان و اسارتشان مانند ترس، مرگ، زندگی و صبر آشکار می کند که گروه مرجع عاشورا را به عنوان الگوی کامل تاثیرات ویژه ای بر نوع مقاومت یانوآباد داشته است. عقیده ی او به تدافعی بودن مکتب عاشورا که از قیام ونهضت الهام گرفته است باعث می شود. که او هرگز به سوی افراط گرایی کشیده نشود. بلکه مقاومت او مبتنی بر دفاع از حق در مقابل باطل است. و این معنویت گرایی و کمال و تداوم در هیچ یک از الگوهای دیگر کمونیستی و فمنیستی که مبتنی بر مادی گرایی هستند وجود ندارد.

نویسندگان

هبه مراد

مطالعات ایران (ادبیات مقاومت)

محمد سمیعی

دانشگاه تهران