تعیین ضریب رفتار دیوار برشی فولادی با ورق نازک به روش تحلیل دینامیکی افزاینده (IDA)

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: نشریه مهندسی سازه و ساخت، دوره: 6، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JSEC-6-2_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 574
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجید قلهکی

دانشیار، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران

قاسم پاچیده

دانشجوی دکترای سازه دانشگاه سمنان

امید رضائی فر

دانشیار، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران

سجاد قزوینی

دانشکده عمران دانشگاه سمنان

چکیده

مجید قلهکی*1، قاسم پاچیده2، امید رضائی فر3، سجاد قزوینی41- دانشیار، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران، Mgholhaki@semnan.ac.ir2- دانشجوی دکتری سازه، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران، Ghpachideh@semnan.ac.ir3- دانشیاردانشکده مهندسی عمران، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران، Orezayfar@semnan.ac.ir4- کارشناس ارشد سازه، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران، sghazvini@yahoo.com امروزه با گسترش روزافزون ساخت وسازهای بلند به عنوان نمادی از پیشرفت، ضرورت انتخاب سیستم های مقاوم مناسب جهت تحمل بارهای ناشی از زلزله و باد به شکلی بهینه و با توان جذب انرژی زیاد مورد توجه قرارگرفته است. دیواربرشی فولادی بیش از چهار دهه است که به عنوان یک سیستم مقاوم جانبی کارآمد مورد استفاده قرارگرفته است. در این مقاله ضریب اضافه مقاومت، ضریب شکل پذیری و ضریب رفتار این سیستم ها مورد بررسی قرارگرفته است. بدین منظور قاب های 7، 15 و 30 طبقه که دارای یک یا دو دهانه ی دیواربرشی فولادی هستند، تحت آنالیز استاتیکی غیرخطی، آنالیز دینامیکی خطی و آنالیز دینامیکی افزاینده (IDA) قرار گرفته اند. به منظور لحاظ کردن عدم قطعیت ذاتی موجود در زلزله از تحلیل دینامیکی افزایشی استفاده شده و 7 رکورد از زلزله های شدیدی که تاکنون رخ داده، انتخاب گردیده است. نتایج نشان داد که ضریب رفتار این سیستم در حالت حدی برای سازه های بلند برابر 8 و برای سازه های کوتاه و میان مرتبه در حدود 9 می باشد.

کلیدواژه ها

دیوار برشی فولادی, تحلیل دینامیکی افزاینده, ضریب رفتار, رکورد, اپنسیس

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.